Andra gången gillt för John Lundvik?

John Lundvik sågs av TV-tittarna för första gången våren 2013 i Så ska det låta där han gjorde stor succé men det dröjde ända till förra året innan han fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 2018. Då sjöng han sig rakt in i svenska folkets hjärtan med den egenskrivna låten My Turn.

Bidraget slutade på en hedersvärd tredjeplats och sedan dess har John haft en händelserik tid fylld av turnerande, TV-framträdanden och låtskrivande.

John har även medverkat i flertalet andra tv-program, som till exempel Allsång på Skansen, Lotta på Liseberg och Sommarkrysset. På Johns meritlista finns även filmmusik till bland annat den amerikanska succéserien Empire och Snabba Cash.

Johns största erkännande som låtskrivare var nog när han 2010 skrev Kronprinsessan Victorias och Daniels bröllopslåt When You Tell The World You’re Mine tillsammans med Jörgen Elofsson. Låten framfördes på vigseln i direktsänd TV av Björn Skifs och Agnes och kom att nå stora framgångar på Svensktoppen.

På lördag är det återigen dags för John att gå in i Melodifestivalen, den här gången med låten Too late for love. Så nu återstår det att se om det blir andra gången gillt för John Lundvik!

Tidigare i vår vann han även den brittiska motsvarigheten till Melodifestivalen då han varit med och skrivit vinnarlåten Bigger than us som artisten Michael Rice framförde. Så hur det än går på lördag ser vi garanterat John på något sätt i Eurovision Song Contest i Tel Aviv.

Vi håller tummar och tår och kommer självklart sitta redo för att rösta och stötta hela vägen till final. Stort lycka till John och vi ses i sommar!!