David Lindgren

Att vara folkkär i nutid är ingen enkel sak att uppnå som artist idag men känns självklart när man hör namnet David Lindgren. Tre gånger har David gått direkt till den stora finalen i Melodifestivalen och han har även spelat en av huvudrollerna i musikalerna ”Jersey Boys”, ”Hairspray” och ”High School Musical” och kan därtill skryta med bedriften att spela en ung Tomas Ledin i föreställningen ”Showtime”.

Oavsett vad David radat upp på sitt gedigna CV så är nog den senaste och mest uppmärksammade ”pappakroppen” det mellanaktsnummer som verkligen fick Sverige att kippa efter luft. Under tre minuter naglade David fast flertalet av Sveriges mellobidrag i ett bubblande medley för att direkt efteråt återta kaptensrollen som programledare för Melodifestivalen 2017. En roll som han även iklädde sig 2018.

David Lindgren behärskar det mesta och med blicken riktad framåt så finns det inga gränser för denne artist. Det är en rättvis bedrift för en man som svepte oss av fötterna när han 2012 bevisade att breakdance som fenomen är en produkt som överlevt 80-talets gnistrande era. Och på samma sätt kommer David Lindgren vara på allas läppar, länge.