Marika Carlsson

Marika Carlsson är en av Sveriges mest framstående komiker och har de senaste åren fått ett ordentligt genomslag. Du kanske har sett henne på TV, bland annat i humorprogram som TV4 Parlamentet, SVT Stockholm Live och SVT Bäst i test, eller hört henne på radio som värd i Sommar i P1 eller i det egna programmet Marika i P4. Hon har även utsetts till Årets kvinnliga komiker vid Svenska Stand up-galan två gånger.

Marika har med sin ovanliga värme och galna energi äntrat scener över hela landet. Hon slog igenom för den breda publiken med föreställningen En negers uppväxt som handlade om hennes egen uppväxt som adopterad från Etiopien, som sedan kantades av mobbning, rasism och identitetssökande. Föreställningen har visats på SVT flera gånger och sedan streamats på SVT Play. Den har haft närmare 1 miljon tittare.

Nu senast var Marika Carlsson aktuell med supersuccén Jag är gud. En standup-föreställning där hon gjorde upp med sin sexuella läggning och kristna uppväxt. Med sin komiska vinkel lyckas hon ge nytt ljus på den heliga skriftens fallgropar.

I sommar ser vi henne på Diggiloo-scenen för första gången.