Ola Salo

Han är kanske mest känd som frontfigur i bandet The Ark som bildades 1991 och som vann Melodifestivalen 2007 med låten The worrying kind. Men den senaste tiden har Ola Salo skapat sig en solokarriär som heter duga, och han har genom åren blivit ett populärt namn på den svenska musikalscenen. Han har haft roller i bland annat Kristina från Duvemåla, Jesus Christ Superstar och Hedwig and the Angry Inch. 2015 släppte han även sitt första soloalbum Wilderness.

Ola har dessutom synts mycket i TV-rutan, både som programledare och som deltagare i olika program. I Melodifestivalen 2016 var han programledare för Andra Chansen tillsammans med Peter Jöback och Gina Dirawi och han var en av artisterna som medverkade i Så mycket bättre 2014 samt en av coacherna i programmet The Voice Sverige. I år fick vi möjligheten att följa Ola i TV4:s storsatsning Stjärnornas Stjärna där han gick hela vägen till finalen.

Förra året var Ola återigen med i Melodifestivalen, men den här gången som låtskrivare. 2018 är han med i Diggiloo för första gången och det ska bli fantastiskt spännande att se vad han kommer bjuda på i sommar!