Dogge Doggelito

Diggiloo diggar Dogge Doggelito

Fortfarande efter fyra decennier på den svenska hiphoptron lyckas han hålla sig aktuell. Nu senast har Dogge Doggelito hyllats för sin medverkan i TV4s Så mycket bättre. I det programmet var även Lasse Holm med och han är ju en av grundarna till Diggilooturnén. Lasse och Dogge fann varandra och så gick det som det gick – självklart åker Dogge med Diggiloo på turné sommaren 2024!

40 år som rappare

Är det någon som förtjänar att kallas pionjär inom den svenska hiphopen är det Dogge Doggelito. 2023 har Dogge firat 40 år som rapartist och karriären har resulterat i 28 album, två grammisar, Cornelispriset och en plats i Swedish Hall of Fame. Dessutom flera filmer, röstskådespeleri, tv-produktioner, reklamspottar (Cykeln på köpet), konstutställningar och böcker. Han slog igenom stort med The Latin Kings Grammisbelönade debut ”Välkommen till förorten” 1994 som följdes av ytterligare tre album med gruppen. 2007 solodebuterade Dogge med ”Superclasico”.

11 artister på köpet!

För dig som älskar Dogge (och redan har en cykel) har vi goda nyheter – köp biljett till Diggiloo och få 11 artister till på köpet! Vi bjuder på Lucianoz, Anders Bagge, Wiktoria, Andreas Weise, Liamoo, Jessica Andersson, Andreas Lundstedt, Elisa Lindström, Lisa Stadell, komikern Ann Westin och en nybliven Idolvinnare.

Pricka in din ort 2024

Var vill du helst se Dogge & Co i sommar? Koll in vår turnéplan och lägg beslag på några riktigt bra platser redan nu.