David Lindgren: ”Jag kan tillföra mycket mer”

Sommaren kryper sig allt närmare och vi har tagit tempen på David Lindgren som är med i Diggiloo för tredje gången. Vad tror han om sommaren? Vad kommer publiken bjudas på? Hur känns det egentligen att vara ”nya Lasse Holm”? 

Nu när det känns som att sommaren och solen är här för att stanna känns det plötsligt som att premiären är närmre än någonsin, vilket den ju naturligtvis också är…men nu börjar nedräkningen på riktigt. David Lindgren är med oss i år igen och har presenterats som lite av den nya Lasse Holm.
– Det känns sjukt stort. Jag tycker Lasse är en helt fantastisk entertainer, men sedan är han mycket mer musiker än vad jag gör, han är ju en fantastisk låtskrivare också. Men jag tror framförallt det vi delar, jag och Lasse Holm, är nog kärleken till att stå på scen och underhålla människor, säger David.

Första gången som David var med var 2013, då han var ganska ny som artist och egentligen ”bara” hade haft två hitlåtar i Melodifestivalen. Nu ser han helt annorlunda på sin medverkan.
– Jag känner redan i den kreativa processen att jag kommer med idéer, som all-dansen förra året till exempel, som tillför till showen. Jag känner att jag trivs mycket bättre i det än att bara komma in och köra mina låtar och kanske en liten grej till. Så det är en stor skillnad tycker jag, att jag kan tillföra mycket mer, säger han.

Hela årets Diggiloo-gäng har hunnit träffas ett par gånger nu, både i Portugal och under workshopen, och redan nu tycker David att de har fått en fantastiskt sammanhållning.
– Det känns som att det rullar på jättebra, vi har mycket roligt material och en bra bredd i showen. Sedan tycker jag det är extra kul att vi har fått med Ola Salo, The Ark tycker jag har många bra låtar och vi har klickat riktigt bra.

Och apropå bredden, det är ju lite det som har blivit Diggiloos stora grej. Det ska finnas något för alla och så även i år! Det kommer bjudas på allt från mer traditionella franska sånger (som alla får kämpa hårt med för att få till uttalet…) och moderna poplåtar till hyllningar för Lill-Babs, Jerry Williams och Avicci.
Det här kan bara bli bra helt enkelt?
– 
Ja, det kommer bli en riktigt bra sommar. Kanske till och med bästa någonsin, säger David.