Emanuel gör comeback!

Vi välkomnar Emanuel Norrby tillbaka efter 2 års Diggiloo-uppehåll. Emanuel har varit med 4 gånger tidigare, mellan 2013-2016, varav de två sista gångerna som kapellmästare. Och det är såklart som just kapellmästare han gör comeback.

Emanuel är 31 år gammal, född och uppvuxen på Gotland men bor nu i Stockholm tillsammans med sin sambo Linnéa och dottern Julie.

Han är pianist och lagledare i Så ska det låta och har varit keyboardist i Lotta på Liseberg, Let’s Dance och Sommarkrysset. Som om inte det vore nog så har han även bl.a. medverkat i krogshower med Orup, Danny Saucedo och Eric Gadd.

Hade han inte jobbat med musik hade han mest troligt jobbat som lärare, helst äter han asiatiskt och dricker gärna mjölk eller prosecco – ”de fyller olika funktioner” enligt Emanuel. Undra vilket av det han väljer till det asiatiska?

När vi ber honom avsluta meningen: ”om jag hade en superkraft…” svarar han ”så hade livet varit för enkelt.” Där vet vi dock inte om vi helt kan hålla med eftersom att han också säger att han är en jäkel på både fickparkering och Afrikas geografi – det om något är väl en superkraft?

I sommar ser han fram emot att få hänga med Diggiloo-familjen igen. Lite extra kul blir det att åka till Burgsvik – dels för att det är på Gotland och dels för att han har spelat där varje sommar sedan han var 15 år.

Avslutningsvis säger Emanuel: ”Diggiloo är fantastiskt på många sätt, man får åka runt och se massa härliga platser med massa härliga människor och spela väldigt olika typer av musik. Det finns något för alla vilket också är roligt och utmanande för oss i bandet. Diggiloo är verkligen svensk sommar när det är som bäst. Det ska bli roligt att göra comeback!”

Vet du Emanuel? Vi tycker det är lika roligt att du kommer tillbaka!