En lång process…

Hej på er! Vi har inte varit så aktiva här på hemsidan den senaste tiden och det beror på ett väldigt intensivt planeringsarbete som dragit igång inför nästa år. Precis som varje år! Det är ju nu vi startar på nytt, vi börjar om med hela processen för att få till ett minst lika bra Diggiloo 2018. Men var börjar man då? Jo, jag tänkte att vi skulle gå igenom hur hösten med Diggiloo ser ut. För det är mycket man kanske inte riktigt tänker på.

Till att börja med så gör vi alltid en ordentlig utvärdering av sommaren, vad gick bra, vad gick mindre bra och vad måste vi förändra? Vi skickar alltid ut en enkät till våra besökare för att se vad ni tyckte fungerade och vad vi måste bli bättre på och vi har fått in jättemånga bra svar i år. Superroligt är också att showen fått sitt bästa betyg på många år, i snitt 4,5 i betyg på en 5-gradig skala!! Tjohoo! Men vi har såklart saker att jobba på och vi tackar er för alla grymma tips.

När utvärderingen är gjord (både publikens och vår egen interna) sätter vi igång med nästa år. Det första som ska göras är en tidsplan, när ska allt vara klart? När släpper vi biljetterna, när är fotograferingen, workshopen och när har vi premiär? Så fort det är bestämt börjar alla jobba på sina rum, projektledaren Helena sätter igång med turnéplanen, producenten Patrik bokar artister, marknadsföraren Emilia fixar fotograf, uppdaterar hemsidan och spånar idéer till identiteten. Vad är identiteten kanske ni undrar då? Enkelt förklarat är det hur affischbilden ska se ut, vilka färger, bakgrund, typsnitt och kläder det ska vara. Så det är där vi är just nu i processen. Idag fick vi se ett första förslag till identiteten och det blir en härlig sommarkänsla i bilden kan vi lova! Hälften av alla orter är klara och datumet för premiären är bestämt. En artist är bokad och klar och vi vet när biljetterna kommer släppas. Så vi har kommit en bit på vägen men än är det mycket kvar. Snart kommer även ni få veta allt, men det är några veckor kvar innan det är dags att avslöja det!

Den kommande månaden är en av de mest intensiva under Diggiloo-året (förutom sommaren såklart), för det är nu alla förberedelser måste göras och vi är många som är lite lätt stressade. Men än så länge känns det som att vi ligger i fas och som om det kan bli ytterligare ett fantastiskt år. Ni är väl med oss?