Heja Arvingarna!

1993 vann de hela Melodifestivalen med låten Eloise. På lördag, 26 år senare, smäller det med igen. Då är Arvingarna med i Sveriges största musiktävling för femte gången med låten I do.
– Vi har funderat på det tidigare, men inte riktigt haft en låt som vi alla fyra har känt att vi vill ställa upp med. Det hänger mycket på låtarna, och nu kände vi att vi hade en fullträff, säger Lasse ”Lasseman” Larsson som spelar keyboard i Arvingarna.

Den som gillar Eloise och soundet som Arvingarna har kommer inte bli besviken på lördag.
– Det är en fartfylld låt, börjar lite lugnt men kommer igång mer och mer för att ha ett stort crescendo på slutet. Jag hoppas att publiken som lyssnar kommer känna; ”Yes, en riktig schlagerlåt!”, säger Kim Carlsson (gitarr).
– Det är en liten flört med Eloise, lite 60-talsvibbar så man kommer nog känna igen oss i låten, säger Lasseman.

Tidigare idag landade hela gänget i Lidköping, utom Tommy Carlsson (trummor) som faktiskt är iväg på semester och inte kommer vara med på lördag. Nu har de precis haft sitt första torrep när vi pratar med dem.
– Det är en lång process och vi började ju med det här redan innan jul så nu känns det bra, men vi väntar fortfarande på att få köra på riktigt – på den stora scenen, säger Kim.
Gänget har väldigt svårt att sia om hur det kommer gå på lördag, men hoppas såklart på att få gå vidare till den stora finalen i Globen.
– Jag tror definitivt låten har en bra chans att komma på topp. Men det skulle väl kanske vara att vi är lite för gamla för den här tävlingen numera, säger Lasseman med ett skratt.

Ja, för nu är det många år som de har spelat tillsammans. Inte nog med att de ska vara med i Melodifestivalen, i år firar bandet dessutom 30-årsjubileum tillsammans plus att de ska släppa en ny platta under våren – och sedan väntar ju Diggiloo-debut i sommar.
– Ända sedan vi lade om inriktningen på våra spelningar för fyra, fem år sedan har vi pratat om att vi vill vara med. Vi har lite grann lämnat dansbanorna för att kliva in på de större scenerna. I Diggiloo får man rocka loss, säger Casper Janebrink (sångare och basist).
– Vi är jätteförväntansfulla och trycker det ska bli grymt kul att få komma ut och träffa publiken tillsammans med alla andra underbara artisterna i sommar. Det kommer bli fantastiskt, säger Kim och Lasseman fyller i:
– Såklart, vi ser fram emot att ses i sommar men vi hoppas också att ni hjälper oss och röstar fram oss på lördag. Då lovar vi att verkligen försöka leverera vårt allra bästa och ha jättekul!