Helenas starkaste minne

Vår kära projektledare Helena Sundblad är en av hjältarna som har varit med på Diggiloo under alla 15 år, till och med när hon var  höggravid med sin dotter. Hon är definitivt en av dem som gjort Diggiloo till vad det är idag. När vi pratade lite med henne om gamla minnen hade hon svårt att välja ut ett som var starkare än de andra, men till slut berättade hon en liten rolig historia…

– Ett starkt minne jag har är när jag och Danne (Carlsson, eventchef reds. anm) skulle flytta på en bajamaja i Ronneby, och vi tog en säckkärra och var jätteduktiga och fick på hela bajamajan vilket inte alltid är det lättaste. Men när vi väl börjar tippa den så hör vi bara ett vrål därinne och då inser vi att Thomas Petersson sitter inne i den där bajamajan. Så snabbt som ögat dunkar vi ner den och springer därifrån. Jag tror inte att han vet vem det var som gjorde det faktiskt…men nu kan jag berätta, det var vi.

Men vad sa han då?

– Jag vet inte, han är ju rätt rolig så vi skrattade nog mest så det var nog ingen fara egentligen. Men tänk om vi hade vält den helt?!

Ett annat starkt minne Helena har är från sommaren när hon var gravid, då åkte hon nämligen nightrider (alltså bussen som vårt crew åker med). Ett minne hon själv säger mycket om vad Diggiloo är, bakom scenen.

– Alla som har åkt nightrider vet att det är väldigt trånga sängar och jag var jättegravid. Och första gången när jag skulle gå och lägga mig hade teknikerna varit så fantastiska, för det var nämligen en säng över. Så när jag drar bort min sänggardin så ser jag att de har monterat bort översängen ovanför min säng så jag hade en säng som var helt öppen från golf till tak, så jag kunde sitta och läsa upprätt i min säng. Så det är ett väldigt fint minne, för alla var så snälla! Det var jättegulligt!