Möt Jocke Backman – Gitarrist i Diggiloo

För femte året i rad ser vi allas vår gitarrist Jocke Backman på Diggiloo-scenen. Det första Jocke nämner kring Diggiloo är att det är en fantastisk arbetsplats där alla får ta plats, att det alltid är en glad och familjär stämning och fantastiskt kul!! 

Jocke är 47 år gammal, kommer ursprungligen från Luleå men bor nu i Örebro tillsammans med sin sambo, två barn och två katter. Tidigare har han även bott i närheten av Älvsbyn och 19 år i Stockholm – kanske blir det extra roligt att besöka de båda platserna under sommarens turné.

De senaste åren har han förutom Diggiloo även jobbat med bland annat Darin, Lena Philipsson, Thomas Di Leva och Let’s Dance.

Direkt när Jocke vaknar dricker han en kopp kaffe. I matväg äter han helst asiatiskt och dricker vatten till. Hade han haft en superkraft skulle han vilja kunna vända allt ont till gott och om han inte hade jobbat med musik säger han själv att han hade varit ”en liten lort”.

Ni som är trogna Diggilooare kanske har lite koll på Jocke vid det här laget men visste ni att han är galet händig? Och att han precis totalrenoverat familjens kök helt själv?! Wow säger vi!

När vi ber honom avsluta med vad han ser fram emot mest i sommar svarar han ”Umgänget och musiken. Sen gör det ju inget att vi besöker bildsköna platser i hela vårt vackra land”!

Tack Jocke – vi ses i sommar!