John Lundvik – en historisk vinnare

Efter förra årets genombrott var John Lundvik tillbaka i Melodifestivalen 2019 för revansch. Och som han gjorde det! Med låten Too late for love kammade han hem inte bara en, utan alla 12-poängare från den internationella juryn. När det dessutom stod klart att han vunnit även publikens hjärta och röstningsrekordet var det ett faktum – John Lundvik tog hem en historisk vinst.

Det var en otroligt glad och rörd John Lundvik vi kramade om efter vinsten och maken till ödmjuk kille får man nog leta efter. ”Teamwork makes the dream work” har varit hans mantra genom hela karriären och det är just det där teamet han hyllar mest efter vinsten i Sveriges största musiktävling.
– Jag delar den här sångfågeln med mitt team av låtskrivare, skivbolag, management och alla andra runtomkring. Jag är så tacksam, säger John.

Han var favorittippad och hade otroligt låga odds inför finalen, men det var ändå ingenting som John vågade lita på med tanke på den tuffa konkurrensen.
– Det är ju långt ifrån säkert att det blir som oddsen säger, speciellt när det är så många bra låtar och potentiella vinnare men den här gången blev det så och det är jag såklart otroligt lycklig för.

John Lundvik har svårt att hålla tillbaka tårarna när han pratar om den kärlek han har fått från det svenska folket. För vilket mottagande låten har fått redan från början. 1a på Spotify-listan direkt – en plats som han har än idag och på två veckor har han över 3,5 miljoner lyssningar.

Nu väntar ett hektiskt schema för den nyblivna Mello-vinnaren och redan imorgon (måndag red.anm) är det dags för det första planeringsmötet inför Eurovsion som i år går av stapeln i Tel Aviv. Även planeringen av årets Diggiloo-show är i full gång och det är nog ganska säkert att säga att vi kommer få njuta av årets vinnarbidrag i sommarens show.

Hoppas vi ses då och återigen – stort, stort grattis till dig John Lundvik!!

Foto: Stina Stjernkvist/SVT