På trummor – Marcus Liliequist!

Möt vår trummis Marcus Liliequist, 39 år, uppvuxen i Olofström i Blekinge men bor nu med sambo, barn och vovve i Stockholm.

Han har varit med i Diggiloo ett år tidigare och det bästa med just Diggiloo tycker Marcus är den musikaliska bredden – allt från visa till pop. I sommar ser han också fram emot att umgås med sina goda vänner både på scen och privat. Extra speciellt blir det även att starta turnén i Malmö, dels för att han gick gymnasiet där, för att de har Sveriges bästa falafel och för att det helt enkelt är en härlig stad.

Utöver Diggiloo så har Marcus bland andra jobbat med Måns Zelmerlöw, GES, Magnus Uggla, Lisa Miskovsky, Robbie Williams (!), Percy Sledege (!) och Timbuktu. WOW 🤩! Dessutom spelar han i husbandet på Hellenius Hörna.

Han är en jäkel på att göra svamprisotto, fast helst äter han… tablettaskar –  Zoo, Fruxo och Tutti Frutti. Tydligen så är det formatet av smågodis som han älskar. Helst dricker han öl eller vin – gärna en härlig Barolo. Låter gott till risotton men frågan är hur bra det funkar till Tutti Frutti-asken? 

Vi ber honom avsluta följande meningar:

Direkt när jag vaknar…

”…vill jag oftast stänga av alarmet och “snooza”  Är inte morgonpigg dessvärre.”

• Om jag hade en superkraft…

”…så hade jag velat kunna teleportera mig själv och de som vill hänga med i min omgivning. Så mycket tid och miljö som hade sparats då.”

• Om jag inte hade jobbat med musik skulle jag…

”…vilja vara hjärnkirurg eller datornörd tror jag.”

Tack Marcus – vi ser fram emot en sommar till med dig!