Mendez: ”Jag är överlycklig”

Efter ett över tio år långt uppehåll från musiken tar han återigen över topplistorna och på bara två veckor har hans låt Everyday spelats nästan 2,2 miljoner gånger på Spotify. 
– Det är helt sjukt! Jag är mer än förvånad för man vill ju alltid att det ska gå men man vet aldrig, så det känns helt sjukt verkligen, säger Mendez.

Efter att ha skickat in låtar i tre års tid är han nu aktuell i Melodifestivalen för tredje gången och lyckades, via andra chansen, ta sig hela vägen till finalen i Friends Arena nu på lördag. I andra chansen i lördags mötte han starkt motstånd i Sigrid Bernson och hennes popdänga Patrick Swayze.
– Vi var beredda på att vi skulle kunna åka ut, även om vi trodde på låten. Sigrid var bra, det är en bra låt så det kunde gå precis hur som helst, säger Mendez.

Men det gick inte hur som helst. Mendez knep den allra sista platsen till Melodifestivalfinalen och hoppas nu att det är tredje gången gillt för honom. Och även om vägen dit inte var helt spikrak är han i efterhand glad över att ha behövt ta vägen via andra chansen.
– Mitt mål var att gå till final men det här var det bästa som kunde ha hänt mig. Nu fick jag två veckor extra att förbereda mig, låten fick spelas på radion och jag fick känna på scenen en gång till.
Hur nervös var du?
– Jag var mindre nervös den här gången, men fortfarande var det väldigt mycket nerver. I deltävlingen kom allt över mig precis innan, jag blev helt blank i huvudet, kallsvettades och jag blev rädd att det inte skulle bli som jag ville. Men när jag kände responsen…wow, det var så stort! Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig efter så många år, men jag möttes av så mycket kärlek. Som en stor kram från hela Sverige, säger Mendez med ett skratt.

Hela Mendez familj satt som på nålar och väntade spänt på resultatet i lördags.
– Min familj är mitt allt, de har alltid stöttat mig vad jag än gör. Oavsett om det är musik, politik eller andra äventyr står de bakom mig. Min dotter Eva-Louise spelade in den här filmen när de väntade på resultatet i lördags. Den är helt galen, jag grät på hotellet när jag såg den för jag var så lycklig över att de kände så med mig. Jag är överlycklig.

🇸🇪SLUTAR ALDRIG TITTA PÅ DEN HÄR VIDEON!! MIN FAMILJ SKRIKER AV GLÄDJE NÄR JAG GICK VIDARE TILL FINALEN IGÅR PÅ @melodifestivalen LÖRDAG 3 MARS..LA FAMILIA KOMMER ALDRIG VÄNDA RYGGEN MOT DIG..THE REAL FAMILIA!! TACK SVERIGE..TACK NI SOM RÖSTADE PÅ MIG..TACK SVT..TACK UNIVERSAL O TACK HELA MENDEZTEAM!!! TACK ALLA RADIO STATIONER..FÖR ALLTID TACKSAM ❤❤❤ VI ÄR TILLBAKA! VI SES I FINALEN!! DENNA LÖRDAG 10 MARS LET'S DANCE MINA VÄNNER. 🇨🇱ESTA VEZ NO ERA LA SELECCION ESPERANDO UN PENAL DE NUESTROS IDOLOS DEL FUTBOL…ERA SU PADRE,SU ESPOSO,SU HIJO,SU HERMANO,SU AMIGO… QUE ESTABA TRATANDO DE DEMOSTRARLE AL MUNDO QUE TODO SE PUEDE LOGRAR EN LA VIDA…GRACIAS FAMILIA POR QUERERME TANTO Y APOYARME INCODICIONALMENTE EN TODAS…❤❤❤ TRIUNFO DEDICADO A MI FAMILIA Y A TODOS LOS ARTISTAS CHILENOS QUE BUSCAN UNA OPORTUNIDAD 🎤🎤🎤🎛🎛🎹🎹FILMACION DEL VIDEO HECHO POR MI PRINCESA @meendezz__ ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ @cela076 @steffi.mendezz @leo.mendezespinoza @meendezz__ @esaissifena @leopoldopasten @marco.chol0 @almasviejass @mandrespetrovic @claudia.cor.mendez @ @vaaaaleria @e10music @sabinavictoria_official @karnazaoficial @saenzmassiel @jimmyjanszon @pallehammarlund @annelehencz @emilierosenblad @theofficialkiara_

A post shared by mendez-official (@_mendezofficial) on

Nu är det fullt fokus på finalen där han kommer ge allt han har, mycket för att tacka Sverige för det varma välkomnandet tillbaka och för att Sverige gett honom musiken igen.
– Jag är som Rocky just nu, jag springer, tränar, sjunger, dansar. Jag är så taggad! Jag lägger hela mitt hjärta på det jag gör, jag är riktigt envis. Men även om jag såklart väldigt, väldigt gärna vill vinna nu så har jag, vad som än händer, redan vunnit känns det som, säger Mendez.

Men direkt efter Melodifestivalen är det dags att fokusera på nästa steg; Diggiloo! Möten med regissörerna är inbokade och tankarna om vad han ska bjuda på är redan igång. Han utlovar glädje, energi, sol och bra musik, precis som det ska vara på Diggiloo-scenen.
Vad visste du om Diggiloo tidigare?
– Ska jag vara helt ärlig…så absolut ingenting faktiskt. Men så fort jag såg några videos så blev jag helt kär. Det här är sjukt stort. Och när jag hade första mötet med alla inblandade så fick jag direkt den där härliga familjekänslan, alla var så härliga och goa. Jag har en stor familj och älskar det, så jag hamnade verkligen på rätt plats.

Nu hoppas Mendez på en av hans bästa somrar någonsin, men även att det blir den bästa sommaren någonsin för Diggiloo-publiken och han ser fram emot att dela scenen med hela artistgänget.
– Alla är så otroligt duktiga och professionella så jag kommer verkligen få göra mitt bästa. Det ska bli kul att lära känna alla ordentligt och åka runt i vackra Sverige tillsammans. Och kul att Mariette är med också, henne tävlar jag ju mot nu i finalen. Hon är nog min favorit, säger han.