Möt vår produktionsassistent

Dagens krönika skrivs av Johanna Sjöberg som bland annat jobbar som produktionsassistent för Diggiloo. Johanna jobbade med Diggiloo första gången under våren 2015 då hon gjorde sin praktik hos Krall Entertainment och efter sommaren 2015 blev hon tillsvidareanställd på företaget som produktions- och ekonomiassistent. 

– Wow, jag vet inte riktigt vart jag ska börja! Hösten 2014 började jag plugga till Affärsutvecklare inom Turismbranschen. Utbildningen är en yrkeshögskole-utbildning vilket innebär att nästan 1/3 av utbildningen består av praktik. Jag visste redan då att jag ville jobba med evenemang när jag var färdigexaminerad, gärna evenemang som grundas i musiken då jag sedan barnsben har haft en stor kärlek till musik och underhållning. Efter att ha pratat med Helena Sundblad som är projektledare för Diggiloo valde jag att lägga min praktik på Krall Entertainment. I och med att Helena blev min handledare föll det sig ganska naturligt att mitt största fokus under mina 14 praktikveckor gick ut på att jobba med Diggiloo.

Under min praktik lärde jag mig enormt mycket om hur processen kring ett så stort ”jippo” ser ut. Jag fick en insyn i arbetet som Helena gjorde samtidigt som jag fick en del eget ansvar. 2015 besökte Diggiloo Sjöängen i Eksjö och det var en av de orterna jag jobbade extra mycket med. Jag fick ansvar för att boka saker på lokal nivå – det som behöver bokas på respektive ort för att evenemanget ska kunna genomföras. Det var allt ifrån soptunnor, containrar, staket, lastmaskiner, toaletter mm.

Även lokala föreningar skulle bokas på för att hjälpa till med att bygga upp och riva ner området som byggs upp på varje ny spelplats. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var jättejobbigt att ta upp telefonen och ringa, jag är egentligen en mail-person. Men efter de intensiva veckorna med att jaga rätt på föreningar som ville ställa upp så lärde jag mig att man ALLTID får snabbare svar om man lyfter luren istället för att bara skicka iväg ett mail. Den bästa lärdomen jag någonsin fått!

Ett par månader efter att min praktik var slut fick jag ett telefonsamtal från Krall Entertainment där jag blev erbjuden en anställning som produktions- och ekonomiassistent. Med tanke på att jag hade ett år kvar på utbildningen som jag ville avsluta först så kom vi överens om att jag skulle börja jobba en dag i veckan parallellt med utbildningen. När utbildningen var slut började jag arbeta heltid. Som produktionsassistent för Diggiloo gör jag mycket varierande arbete. Jag ansöker om tillstånd, bokar hotell åt musiker och artister, håller kontakt och samlar in information från våra lokala arrangörer, uppdaterar vår projektportal så att våra tekniker kan ta del av viktig information, bokar lokalt på olika spelplatser och mycket, mycket mer.

Jag är så otroligt tacksam för den möjligheten jag har fått att utvecklas och lära mig mer om branschen och jobbet. I takt med att jag började arbeta heltid växte även mitt ansvar i Diggiloo och nu är jag ännu mer involverad och har ännu större ansvar för vissa bitar i projektet vilket är super kul! Helena är en helt fantastisk människa och det är mycket tack vare henne och hennes härliga personlighet som jag tackade ja till jobbet och nu står här med en tillsvidareanställning på företaget som producerar Diggiloo. Även fast jag är produktionsassistent för alla företagets projekt så kommer Diggiloo alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta då det var startskottet på min karriär!