Möt vår trombonist – Kristian Persson

Kristian Persson gör sitt tredje år på raken på trombon i Diggiloo-bandet. Han är 31 år gammal, kommer ursprungligen från Hudiksvall, men bor nu i Stockholm tillsammans med sin fästmö Graciela och sonen Zion.

Det bästa med Diggiloo enligt Kristian är att det är ett grymt gäng som åker runt, härlig publik och en riktig ”feel good” show under årets bästa årstid. Han har de senaste åren jobbat med bland andra Brolle, Jill Johnson, Linnea Henriksson, Ebbot och Hoffmaestro m.fl. Han har även flera egna musikprojekt igång så som brassbandet Apocalyptic Brass Collective och är en av medlemmarna i salsabandet Calle Real.

Han är också en jäkel på att hålla andan – enligt honom själv är han snäppet uthålligare än Filip på trumpet och mycket uthålligare än Peter på Saxofon! 😉 Han startar dagen med en kopp svart kaffe, äter blandat men mycket vegetariskt och hade han inte jobbat med musik finns det en chans att han hade varit brandman.

Om han hade haft en superkraft hade han gett sig på Wolverines – det vill säga bl.a förstärkta sinnen som gör honom till en exceptionell spårare, utfällbara klor och en läkeförmåga som läker stora och små sår på bara några minuter.

Under årets Diggiloo ser han fram emot en grym sommar med nya fina minnen, sena sommarkvällar och mycket skratt.