På saxofon – Peter Zimny!

Peter Zimny gör sitt tredje år i Diggiloo-orkestern. Han är 41 år gammal och kommer från Malmö där han fortfarande bor kvar tillsammans med sin sambo. När han inte är ute och Diggilooar sig så har han bl.a jobbat med Eric Gadd, Måns Zelmerlöw, Magnus Uggla, Danny Saucedo, Orup, Lill-Babs, Ola Salo, Lena Philipsson…  ja ni hör ju – listan kan göras hur lång som helst. Och som om inte det var nog så är han även en del av husbandet i ”Så ska det låta”.

Enligt Peter själv så är han en OERHÖRD tennistalang, han äter helst asiatiskt, går igång på grön sund mat men erkänner att han skulle ljuga om han sa att han inte äter flottig snabbmat, chips och glass emellanåt. På frågan vad han helst dricker svarar han ”Ren sprit då man blir knall mycket fortare… (Ordspråk från Krakow i södra Polen)” – vi får nog tro att vi ska lägga till en gnutta ironi på det svaret… eller? 🙂

Hade Peter haft en superkraft skulle han hjälpa till i det tysta och hade han inte jobbat med musik säger Peter att han ”förmodligen lagt sig i berömda lådan, tagit en djup suck och sakta stängt igen locket. Eller sysslat med idrott…” 

I sommar ser han lite extra fram emot premiären i Malmö eftersom han är både född och uppvuxen just där. Han ser även fram emot gemenskapen med de fantastiska musikkollegorna och crewet. Även producent-Patriks korvgrillning efter showerna. Och tillsist att få besöka alla härliga platser runt om vårt i land.