Planering för 2018 är igång

Vi har knappt hunnit avsluta Diggiloo 2017 men det är redan dags att dra igång planeringen för nästa år. Igår började vi analysera alla orter för att se vilka vi ska besöka under sommaren 2018. Det finns otroligt många fantastiska ställen att välja mellan, och medan vissa redan känns självklara har vi en bra bit kvar innan turnéplanen är helt färdig.

Så vad är det egentligen som påverkar vilka orter vi väljer? Det är många faktorer som spelar in såklart. Vissa orter har vi åkt till i många, många år och det har blivit lite av en ”tradition” att komma dit och vi har en lojal publik på plats. Varje år försöker vi dessutom ha några helt nya orter för att hitta lite ny, härlig publik och göra Diggiloo-familjen ännu lite större. Men resten av orterna då? Självklart spelar det stor roll hur årets/tidigare års Diggiloo har gått, hur många personer som kom, hur samarbetet har sett ut på plats och hur väl platsen fungerar för en sådan här stor produktion. Blir det lerigt? Fungerar parkeringarna? Är risken att det blåser för mycket? Och så vidare. Dessutom ska turnéplanen hänga ihop, vi kan inte åka längre än en viss sträcka för att hinna ner och upp med scenen så under en helg kan orterna inte ligga för långt ifrån varandra. Orterna och spelplatserna vi vill besöka måste dessutom vara lediga och vi vill ju inte att andra evenemang ska pågå samtidigt så att vi tar besökare från varandra. Så som ni förstår, ett ordentligt pussel att lägga…

I slutet av november eller början av december är det dags att berätta vilka orter vi har valt så håll utkik på Facebook och här på hemsidan då!