Robin Bengtsson i Eurovision!

Imorgon är det dags för final i årets Eurovision och som ni säkert vet vid det här laget är det en av våra Diggiloo-artister som representerar Sverige den här gången. Heja Robin Bengtsson! Eurovision har ju genom åren blivit lite av en tradition för många svenskar (och européer i stort såklart) och speciellt de senaste åren har Sverige lyckats otroligt bra i tävlingen. Men hur får man till den ultimata Eurovision-kvällen? Vår redaktör Emilia delar med sig av sina bästa tips!

Både Melodifestivalen och Eurovision är otroligt viktiga för mig. I hela mitt liv har jag bänkat mig framför tvn vid varje deltävling, omröstning, final, ja till och med alla ”inför”-program. Jag är en riktig Melodifestivalnörd skulle jag nog vilja påstå. Varför då kanske ni undrar? Det undrar jag med…

Skämt åsido, jag tror att både Melodifestivalen och Eurovision har lyft fram underhållning för både stora och små, en chans att göra något kul tillsammans med vänner, familj eller kanske ha en kväll helt för sig själv. Det är musik, det är glädje, det är stämning, det är dans, det är glitter och konfetti. Precis som på Diggiloo. Och det är allt man kan önska sig om du frågar mig! Visst, det är inte alltid den högsta nivån på vare sig låtarna eller rösterna men det kan jag leva med så länge den där glädjen som genomsyrar hela evenemanget finns där.

Nu är det dags för årets Eurovision och för första gången på 15 år har Diggiloo med sig Sveriges representant på sommarens turné. Därför känns det lite extra spännande att titta imorgon och nervositeten kommer garanterat vara stor hos mig inför omröstningen. Men innan dess ska jag göra mitt bästa för att ha en härlig kväll och mina bästa tips för en lyckad Eurovision-kväll kommer här:

  1. Samla nära och kära för en riktig helkväll tillsammans. En partner, familjen, vänner eller varför inte bara du och hunden? Var INTE med dem som inte uppskattar den här typen av underhållning eller musik, det finns ingenting som dödar stämningen mer än de där personerna som bara gnäller på att allt är dåligt…
  2. Fixa något gott att äta och dricka. Chips, tacos, en stor godisskål, grönsaksstavar, glass eller kanske en oxfilé? Du väljer helt själv vad du känner för, men jag tycker du ska lägga undan det dåliga samvetet för en kväll och äta precis det du vill ha utan att tänka på vad man ”borde” äta. Ibland måste man ju unna sig lite, eller hur?
  3. Ladda mobilen! Hur ska du annars kunna rösta på din favoritlåt eller följa med i dina kompisars kommentarer på Facebook?
  4. Ha minst en kudde i närheten. Ibland kanske du behöver den för att gömma dig bakom för att något bidrag är så otroligt dåligt och på slutet behöver du kanske krama den ordentligt för att omröstningen är extremt spännande…
  5. Njut! En sådan här kväll kommer bara en gång om året och det gäller att njuta såklart! Det ska i alla fall jag göra, med mina chips och godispåsar 😉


Till sist vill vi allihopa här på Diggiloo bara önska Robin Bengtsson ett stort lycka till, vi håller alla tummar vi har och vi tror att du kommer klara det här galant. Eller hur?