Sommaren 2018

Vart börjar man? Det går knappt ens att beskriva vilken underbar sommar det har varit, men vi ger det ett försök…

Det här kan ha varit året med mest unika personligheter och röster på samma scen. För vad sägs om norska superstjärnan, hon med masken, Kamferdrops? Eller glamrockens konung, Ola Salo? Släng in schlagerdivan Charlotte Perrelli och latinolovern Mendez och spridningen är komplett. Det var många som till en början var skeptiska till om vi skulle kunna få ihop det till en bra helhet, en bra Diggiloo-show. Men visst gick det att få till även i år, kanske till och med ännu bättre än tidigare just tack vare den här bredden. Så det som vissa såg som en svaghet lyckades vi vända till en styrka! Och oj, vilket mottagande vi har fått ute på scenen. Vi har mötts av glädje och kärlek vart vi än åkt och det är en ynnest att få stå framför er och showa kväll efter kväll.

Men vi tar det från början! Årets premiär gick av stapeln i en fullsatt Malmö Arena och succén var given direkt. Stående ovationer, jubel och strålande recensioner. Vilken start!

Även utomhuspremiären i Hok blev en underbar kväll. Solen sken ikapp med publiken och det gick åt många liter vatten för att hålla vätskebalansen i styr…och sedan fortsatte sommaren i exakt samma stil och solen sken ikapp med showen nästan hela sommaren. Det var nästan FÖR varmt ibland och det blev värmerekord efter värmerekord. Tänk bara i Åmål, då hade vi 53 grader på scenen…

Höjdpunkterna i årets show var många, men David Lindgren gjorde bland annat ny succé med alldansen som gjorde intåg förra året. Vi passade även på att hylla några av de stjärnor som lämnat oss i år. Tommy Nilssons Hon tillägnad hans före detta svärmor, allas vår Barbro ”Lill-Babs” Svensson, lockade tårar och stående ovationer kväll efter kväll. Att avsluta showen med en Avicii-final kändes mer än rätt och publiken stod upp och dansade med oss.

Ola Salo bjöd även på ett The Ark-medley och när Mariette kommer in och gör en duett av Calleth you, cometh I visste jublet inga gränser.

Årets komiker Marika Carlsson lyckades med sin värme och närhet nå ut hela vägen bak i gröngräset och hela publiken vek sig av skratt och igenkänning. När hon sedan i slutet passade på att bli lite allvarlig var det många som satt med en klump i halsen. För som hon sa, Sverige är fantastiskt. Och ändå finns det de som säger att Marika inte hör hemma här, för att hon har ”fel” hudfärg och för att hon är tillsammans med en kvinna. När det talet mynnar ut i mäktiga This is me, där alla artister är med på scen, precis som de är, stod gåshuden på de flesta. För precis så är det, vi har alla rätten att vara precis de vi är och ALLA är välkomna till oss på Diggiloo. Glöm aldrig det!