Välkommen Petra

Petra Wahlgren gör Diggiloodebut i år. Och vilken debut sen – vi kommer se och höra henne på fiol, sång, percussion, klockspel och lite keyboard. Vi försökte komma på en bra titel och landade i att ”Multiinstrumentalist” är på sin rätta plats.

Petra är 27 år gammal och bor i Stockholm tillsammans med sambo och katt. Tidigare har hon bland annat jobbat med Tomas Ledin, Pugh Rogefeldt, Mikael Rickfors, Dan Hylander och Raj Montana Band, Magnus Carlsson och Jessica Andersson.

Petra börjar dagen med att mata katten – för hemfridens skull. Hon dricker helst kaffe eller vatten och äter helst frukt och bär som hon plockat själv – eftersom de egenplockade smakar bäst. Hade hon haft en superkraft skulle hon göra jorden fossilfri och full av tama drakar och hade hon inte jobbat med musik hade hon varit någon helt annan. Undrar vem? På frågan om hon har någon hemlig talang vill hon inte svara… just för att den är hemlig. Rimligt, tycker vi!

I sommar ser hon fram emot att bli faster för första gången och födseln är faktiskt beräknad till självaste Diggiloo-premiärdagen! Utöver det ser hon såklart även fram emot turnén och att få spela musik med gamla och nya kompisar!

Välkommen till Diggiloofamiljen Petra!