Cimberly Wanyonyi

Cimberly Wanyonyi är vår nya idol

”Du kommer vara någon sorts drottning 20 år framåt här i Sverige. Jag kan inte se att det skulle bli på något annat sätt”. Idoljuryledamoten Alexander Kronlund kapitulerar efter att Cimberly Wanyonyi har levererat en fantastisk version av ”And I Am Telling You I’m Not Going”. Hon gjorde det mot alla odds. Inför semifinalen då de sista fyra deltagarna skulle bli två tappade hon rösten. Hon fick talförbud och kunde inte repetera. Men när fredagen kom explodera Cimberly i ett karaktäristiskt självsäkert och själfullt framträdande. Kishti Tomita var i tårar och Anders Bagge menade att det var 20 gånger bättre än han hade förväntat sig.

Cimberly Wanyonyi från Skellefteå blev tidigt en favorit i Idoltävlingen men dramatiken blev som sagt stor. Till slut gick hon ändå hela vägen och stod som ensam vinnare av Idol 2023 i Avicii Arena.

Vinnaren åker med Diggiloo 2024

När Cimberly fotograferades med de andra artisterna för Diggiloo 2024 pågick fortfarande Idoltävlingen och det var fyra deltagare kvar. Då berättade hon om sina tankar.

– Det här skulle vara en otrolig möjlighet. Någonting sååå kul att se framemot, en bra start på livet efter Idol. De här erfarna och etablerade artisterna kanske jag aldrig hade fått möjligheten att jobba med annars. Nu är jag ännu mer taggad på att vinna!, skrev Cimberly (hon hade ju talförbud).

Hennes fantastiska resa fortsätter

Cimberlys Idolresa har förändrat henne för alltid. Nu fortsätter hon resan med Diggiloo. Missa henne inte i sommar, kolla turnéplanen och köp biljett.