Jessica Andersson med på Diggiloo-turnén för femtonde gången!

Äntligen är efterlängtade Jessica Andersson – ”Mamma Diggiloo” – tillbaka på årets konsert-turné med Diggiloo!

Jessica Andersson slog igenom över en natt när hon tillsammans med Magnus Bäcklund, som duon Fame, vann svenska Melodifestivalen 2003. Give me your Love var hennes första tävlingsbidrag och det har blivit hela sex bidrag till efter det. Det senaste bidraget Party Voice från 2018 rönte stora framgångar på svensk radio, och låten sålde guld.
Ett av Jessicas tidigare bidrag, I Did It For Love från 2010, blev vald till Årets låt på Svensktoppen och låg på listan i hela 98 veckor och slog i samband med det flera rekord.

Artist och författare

Vid sidan av Jessica Anderssons konsertturnéer, shower och skivinspelningar, har hon även spelat musikal. 2008 blev hon belönad med Guldmasken för bästa kvinnliga huvudroll för sin roll i Little Shop of Horrors.
Förutom Jessicas roll som artist har hon även skrivit en framgångsrik självbiografi om sin uppväxt, När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var (2009), har sålt i över 120.000 ex. Boken har fått stort genomslag och mynnat ut i albumet 40.14.4.

Jessica Andersson är en riktig Diggiloo-veteran, därav smeknamnet ”Mamma Diggiloo”. Sommaren 2021 är Jessica med på Diggilooturnén för femtonde gången – bara det är en anledning till att inte missa år 2021 version av Diggiloos konsert-turné! Här kan du kolla in vår turnéplan och se till att säkra dina biljetter till Jessica Anderssons och alla de andra fantastiska artisternas framträdanden på Diggiloo sommaren 2021!