Lena Philipsson

Lena Philipsson – Drottningen af pop

Artist, låtskrivare, komedienn, sömmerska, filosof, ja listan på epitet kan göras ungefär hur lång som helst. Det finns egentligen ingenting som hon inte behärskar – på eller utanför scen. Lena har helt enkelt varit och är en självklar del av Sveriges musikscen ända sen hon släppte debuten ”Kärleken är evig” 1986. Så buga er för drottningen af pop, för i sommar håller hon hov för publiken på traditionsenligt vis.

Lena Philipsson är en av våra mest populära artister. Hon har varit en flitig deltagare i Melodifestivalen, både som tävlande och programledare, och har haft stora hits med låtar som ”Dansa i neon”, ”Det gör ont” och ”Kärleken är evig”.

Under 2007 och 2008 genomförde Lena Philipsson och Orup en bejublad krogshow som började i Stockholm, flyttades till Göteborg och sedan åkte på en turné över hela landet. Sammanlagt sågs den av närmare 250 000 personer.

Hösten 2011 hade 25-årsjubileumsshowen ”Min Drömshow” premiär på Cirkus i Stockholm och hösten därpå fortsatte firandet med en utsåld show på Rondo i Göteborg. Tillsammans med dansare, musiker och körsångare bjöd Lena på en häpnadsväckande resa genom sin karriär och bevisade att hon är minst lika populär idag som för 25 år sedan.

Under hösten har Lena gjort succé som spöket Giljotina i musikalen SPÖK! på Cirkus, sin första musikalroll.

http://www.facebook.com/lenaphilipsson