Mariette

Mariette är nygift och nybliven mamma, men i Diggiloosammanhang är hon långt ifrån en rookie. Tvärtom! Hon är dessutom en synnerligen flitig artist i Melodifestivalen – där hon tagit sig till final hela fyra gånger med sin smäktande musik. Så håll utkik efter yrvädret från Harplinge under sommarmånaderna, för då kommer hon nämligen till en scen nära dig.

Mariette kommer från Harplinge, strax utanför Halmstad, och från en uppväxt fylld av musik. När hon var 11 år fick hon sin första gitarr och resten är, som man brukar säga, historia.

Redan som 16-åring gjorde Mariette sitt första TV-framträdande, i TV4:s Sikta mot stjärnorna 1999. 2008 släppte Mariette sitt första album men det dröjde ytterligare ett år innan hon fick sitt stora genombrott. Även det var i ett TV4-program, nämligen Idol där hon kom på en fjärdeplats i tävlingen.

Efter ett par tysta år gjorde Mariette storartad comeback i Melodifestivalen 2015 där hon kom på tredje plats med bidraget Don’t stop believing. Två år senare var hon tillbaka på Melodifestivalscenen, den här gången med låten A million years som kom på en fjärde plats. Förra året var Mariette tillbaka i tävlingen och tog sig återigen till finalen med bidraget For you.

I sommar ser vi henne på Diggiloo-scenen för andra året i rad, och efter förra sommarens succé är det något vi verkligen ser fram emot!