Özz Nûjen

Özz Nûjen är en av Sveriges största standup-komiker och en av dom mest folkkära. Senast kunde du se honom i den hyllade standupshowen ”Sveriges Historia” som han gjorde tillsammans med Måns Möller.
Hans egna soloshower ”Dålig stämning” och ”Statsminister Özz Nûjen” blev stora publik och kritikersuccéer i både Sverige och Norge.
När föreställningarna visades i SVT blev de sedan också bland de mest delade på SVT Play.

Han har lett ett otal antal TV och radioprogram genom åren, nu senast som omtyckt programledare på ”Ring så spelar vi!” Özz Nûjen har även hunnit medverka i två ”Sommar i P1”.

På teaterscenen har Özz Nûjen rönt stora framgångar och bland hans roller märks Puck i Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” på Uppsala stadsteater och i Nobelpristagaren Dario Fos pjäs ”Mistero Buffo”, som Truffaldino i ”Två herrars tjänare” av Goldoni, som den transsexuella Molina i ”Spindelkvinnans kyss” och nu senast hyllad som ”Rikard III” av Shakespeare, där han spelar 13 roller, på turné över hela vårt Sverige.

Özz Nûjen är en etablerad filmskådespelare och har spelat i åtskilliga svenska filmer så som 10.000 timmar, Wallander-deckaren ”Skytten”, ”Tusenbröder”, ”Aspiranterna”, ”Anna Holt”-serien och SVT:s sci-fi-serie ”Äkta människor” som sålts till 50 länder. Han har också medverkat i de franska storfilmerna ”Si tu meurs, je te tue” och ”Comme chez soi”

Özz Nûjen har belönats med flera priser och utmärkelser. Korad bl.a. till Årets manliga komiker. Teaterförbundet Karl Gerhards stipendium. Expressens satirpris Ankan mm.

Du kan följa Özz på: 

Officiell hemsida: www.nujen.nu
Instagram: @ozznujen
Twitter: twitter.com/ozznujen