Saga Ludvigsson

Saga Ludvigsson

”Var kommer du ifrån? Du är ju helt otrolig!”. Ikonen Carola gästar Idoljuryn och har just fått en stor dos Saga-energi från scenen. En annan vecka var det Chris Kläfford som blev imponerad: ”Du skulle kunna stå i Mello, du skulle stå i Eurovision. Du är jättebra i tv.”.

Saga Ludvigsson virvlade in i Idoltävlingen med en naturlig charm och en fenomenal närvaro.
Hon knep den eftertraktade guldstolen och direktplats i fredagsfinalerna. Sedan gick hon från klarhet till klarhet och stod slutligen som tvåa av Idol 2023 i Avicii Arena.

Saga representerar Örby

Mitt sitt direkta och positiva sätt har Saga tagit svenska folket med storm. Hon är stolt över sin hembygd och med sin distinkta dialekt har hon representerat Örby i Marks kommun vecka efter vecka.

Från en gemenskap till en annan

När Saga fotograferades med de andra artisterna för Diggiloo 2024 pågick fortfarande Idoltävlingen och det var fyra deltagare kvar. Då berättade hon om sina tankar.

– Tänk att få åka på turné med Diggiloo – så roligt. Jag älskar att samarbeta med andra och det här gänget verkar jättehärliga!, sade hon.

Saga berättade också att hon kommer att sakna att Idol tar slut. Det är så många som hon kommit nära, också alla som jobbar bakom kulisserna. Vilken tur då att hon kan se fram emot en sommar med showproduktionen som sätter gemenskapen främst. Som alltid jobbat utifrån ”en för alla, alla för en”. Välkommen till Diggiloo-familjen Saga!

Missa inte Saga i sommar, kolla in Diggiloos turnéplan!