Sarah Dawn Finer - Diggiloo 2020

Sarah Dawn Finer

Hon debuterar på årets konsert-turné med Diggiloo!

Med flera guld-säljande soloalbum, framgångsrika soloturnéer och hitlåtar har Sarah Dawn Finer cementerat sig som en av Sveriges mest folkkära artister och låtskrivare. Hon har sjungit på kungliga tillställningar, galor och som mellanakt i Eurovision Song Contest finalen för över 200 miljoner tittare.

 

Konsertproducent, artist och mycket mer

Sarah har bland annat sjungit eller spelat in duetter med Peter Jöback, Mauro Scocco, Moneybrother, Malena Ernman, Louise Hoffsten, Eric Bibb, Nils Landgren, Stephen Simmonds, Björn Skifs, Lisa Nilsson, Helen Sjöholm, Måns Zelmerlöw, Fatboy, Martin Stenmarck, Andreas Lundstedt, och många fler. Sarah är dessutom skivbolagsboss sedan december 2019 i samband med att hon släppte sin första singel på egen label, och i år debuterar hon även som konsertproducent.

Men hon slutar inte att imponera där. Som skådespelerska har Sarah hyllats för roller på scen såsom som Sally Bowles i musikalen ”Cabaret”. Och såklart som humorkaraktären ”Lynda Woodruff”. Hennes CV sträcker sig även långt med olika programledaruppdrag. Hon har programlett ”Melodifestivalen” och ”Så ska det låta” tre gånger, ”Sarah’s sound of musicals” och SVT:s julvärd är ytterligare några av Finers uppdrag i TV-rutan. Inte nog med det, hon kommer även köra en unik konsert med musik och samtal tillsammans med Brandon Victor Dixon på China Teatern i april – ”Sound of musicals”. Wow!

Sommaren 2021 är hon med på Diggilooturnén för första gången – bara det är en anledning till att du inte får missa år 2021 upplaga av Diggiloos sommar-turné! Här kan du kolla in vår turnéplan och se till att säkra dina biljetter till Sarah Dawn Finers konsert, och alla de andra fantastiska artisternas framträdanden på Diggiloo sommaren 2021!