Tommy Nilsson - Diggiloo 2020

Tommy Nilsson

80- och 90-talets allra största balladkung fick förra året en ordentlig nytändning efter TV4s Så mycket bättre och är idag mer aktuell än någonsin. 

2019 fick vi återigen chansen att se Tommy på TV4, den här gången som en av deltagarna i storsatsning Stjärnornas Stjärna. Tidigt i sin karriär var Tommy frontsångare i rockband som Horizont och Easy Action men valde till slut att satsa på sin solokarriär.

Tur var väl det, då han tillsammans med Tone Norum år 1987 fick ett stort genombrott med en av hans idag mest kända låtar – Allt som jag känner. Samma år som duetten släpptes vann han även Rockbjörnen för ”Bästa manliga artist”. Efter 1987 rullade Tommys solokarriär fram i rasande fart och under de kommande åren släppte han hit-låtar som En dag, Dina färger var blå och Öppna din dörr som 1994 blev årets låt på svensktoppen.

Låtrepertoarer och dubbningar

Utöver Tommys fantastiska låtrepertoar har han även gjort många dubbningar, bland annat i SVTs barnprogram Rorri Racerbil och i den svenska tolkningen av Oliver och gänget där Tommy var rösten till Dodger. 2017 och 2018 medverkade Tommy Nilsson i Diggiloo och efter ett litet uppehåll gör han nu comeback på Diggiloo-scenen.

Spana in vår turnéplan här och se till att säkra dina biljetter till 2021 somrigaste höjdpunkt, Diggiloo.

 

Efter förra sommarens succé gör han det igen – Tommy Nilsson åker med på Diggiloo! 80- och 90-talets allra största balladkung fick förra året en ordentlig nytändning efter TV4s Så mycket bättre och är idag mer aktuell än någonsin. I år fick vi återigen chansen att se Tommy på TV4, den här gången som en av deltagarna i storsatsning Stjärnornas Stjärna. 

Tidigt i sin karriär var Tommy frontsångare i rockband som Horizont och Easy Action men valde till slut att satsa på sin solokarriär. Tur var väl det, då han tillsammans med Tone Norum år 1987 fick ett stort genombrott med en av hans idag mest kända låtar – Allt som jag känner. Samma år som duetten släpptes vann han även Rockbjörnen för ”Bästa manliga artist”. Efter 1987 rullade Tommys solokarriär fram i rasande fart och under de kommande åren släppte han hit-låtar som En dag, Dina färger var blå och Öppna din dörr som 1994 blev årets låt på svensktoppen.

Utöver Tommys fantastiska låtrepertoar har han även gjort många dubbningar, bland annat i SVTs barnprogram Rorri Racerbil och i den svenska tolkningen av Oliver och gänget där Tommy var rösten till Dodger.