Clowner bjuder på skratt

I år har vi även ett helt nytt koncept för de yngre Diggiloo-besökarna. Vår sponsor Salvequick har med sig ett helt gäng clowner runt om i Sverige för att locka fram skratt hos publiken. Det kommer vara en bred mix av akrobatik, magi och dans till musiken, allt för att göra det hela till en magisk stund tillsammans. Clownerna kommer bjuda på en show en timma innan den riktiga showstarten så det blir ett perfekt tillfälle för att leka av sig och busa lite innan det är dags.

Vi har fyra clowner med oss som alla har lång och gedigen utbildning och erfarenhet av cirkusvärlden. De har alla turnerat runt i världen tillsammans med Clowner utan gränser för att sprida skratt till barn i utsatta situationer över hela världen. De fyra clowner vi har med oss är:

Lina PeterssonLinda Petersson, akrobat med sin huvudsakliga bas i parakrobatik och som catcher i partrapets. Har arbetat som frilansande artist sedan 2003 för bland annat Cirkus Cirkör, Riksteatern och turnérat med Clowner utan Gränser till Rwanda, Demokratiska Republiken Kongo, Sudan och Kenya tre gånger.

 

 

JosefinJosefin Karlsson, bor i Malmö och har gått cirkusutbildning i både Köpenhamn och i Spanien. Började att sätta upp förställningar på gator, torg och festivaler i bland annat Italien, Spanien, Belgien och Luxemburg men arbetar nu i cirkusgruppen Cirkus Saga främst i Sverige. Har gjort flera expeditioner tillsammans med Clowner utan Gränser och mött barn i Lettland, Kenya och Sverige. Allra bäst på parakrobatik, jonglering och luftakrobatik. Älskar att möta nya människor och ny publik!

Karl GranbergKarl H Grangberg, clown och fakir sedan 1996. Arbetat som sjukhusclown hos Glädjeverkstan på Astrid Lindgrens barnsjukhus på Karolinska sedan 2006. Eldartist och dare devil Burnt out Punks. Rest med Clowner utan Gränser till Estland, Kenya, Burma, Jordanien, Kambodja och arbetat med organisationen i Sverige.

 

 

Desiree HolmqvistDesirée Holmqvist, har arbetat som cirkusartist i 16 år, främst som luftartist i tyg och trapets, eldartist och parakrobat. Uppträtt i över tio länder världen över. Har turnerat med Clowner utan Gränser sex gånger och gjort expeditioner till Demokratiska Republiken Kongo, Rwanda, Libanon och tre gånger till Grekland under 2015.

 

 

Vi har ju även ett stort barnland med hoppborgar och annat kul där man kan hoppa järnet både innan, under och i pausen av showen. Så glöm nu inte ta med barnen till Diggiloo, det finns ju faktiskt något för alla åldrar. Det vill ni inte missa!