Hej Varberg, Skurup och Båstad!

Det är de tre städerna som får besök av oss den här veckan. Så just nu håller vi oss på lite sydligare breddgrader, inte så jättelånga bussresor mellan stoppen. Ganska skönt…

Vi börjar alltså veckan på onsdag då vi är i Varberg. Varberg ligger i Norra Halland, precis vid Kattegatt, ungefär mellan Göteborg och Halmstad. Det är faktiskt en av de städer som fortsätter öka i befolkningsmängd istället för att minska! Men Varberg är faktiskt fortfarande främst en sommarort och det är många turister som besöker staden varje år. Det är också en av Sveriges viktigaste spa- och kurorter, det är många som åker dit för att slappna av och pyssla om sig själva lite. I Varberg spelar vi på Varbergs fästning, så det kommer återigen bli en fantastiskt fin plats tror jag!

Veckans andra stopp är på torsdag i Skurup som ligger i Skåne. Skurup är ett typiskt järnvägssamhälle som vuxit fram vid järnvägen mellan Malmö och Ystad under industrialismens barndom. Även Skurup är faktiskt en stad som fortsätter öka i befolkningsantal, så ännu en stad på uppgång! Däremot är det många som pendlar till Lund, Malmö eller Köpenhamn för jobb eller skola. Det är ganska vanligt också att man blandar ihop Skurup, som alltså är dit vi ska, med flygplatsen Sturup som bara ligger en 15 minuters bilfärd bort. I Skurup ska vi till Svaneholms slott som brukar anordna diverse fester och events i sina lokaler och ska nu alltså få besök av oss. Kul!

Sedan har vi faktiskt två shower i samma stad, nämligen i Båstad som också ligger i Skåne men några av de östra delarna tillhör faktiskt Halland. Precis som Varberg är Båstad en populär sommarort med en stor mängd turister som besöker staden varje år, då speciellt under sommaren. Något som många kopplar ihop med Båstad är Tennisveckan som är en vecka i juli då många vallfärdar hit för att se när Swedish Open i tennis spelas. Och det är faktiskt på Tennisstadion vi ska spela, så Båstad är en av de platser när vi inte använder hela vår egna scen. Det kommer bli grymt!

Glöm nu inte köpa biljetter så du kan komma och se oss nu i veckan. Vi ses!