Lina Samuelsson – vår arenaansvariga

Jag vill nu introducera tjejen som ser till att ni i publiken har någonstans att sitta, äta, kissa, en plats där barnen kan hoppa i hoppborgarna och så vidare. Lina Samuelsson är alltså ansvarig över vår arena.

Så vad innebär din roll egentligen?

Den innebär att jag ansvarar för hela det publika området. Jag, och mina kollegor såklart, bygger upp hela området samt tar hand om all lokal personal, sponsorer, vakter, sjukvårdspersonal och ser till att allt flyter på som det ska. Så egentligen allting som händer framför scenen.

Vad gör du annars?

Jadu, det här är ju mitt andra år med Diggiloo men annars så jobbar jag mycket frilans som projektledare för olika saker inom evenemang. Sedan har jag bland annat jobbat på Hamburger Börs i Stockholm och haft en del andra projekt igång.

Hur kommer det sig att du kom in i den här branschen?

Jag jobbade från början som dansare och danslärare i många år och hamnade så småningom bakom scenen, och på den vägen var det. Jag dansade i 20 år så det har blivit en del genom åren. Jag har till exempel dansat i Melodifestivalen med både Amy Diamond och Nordman.

Hur ser dina framtidsplaner ut nu?

Är det nu man ska svara att man ska jobba med Diggiloo för evigt? Haha. Nej, men framtidsplanerna är väl att jag ska flytta tillbaka till Stockholm efter att ha levt på turné och i de svenska fjällen under en ganska lång period. Nu ska jag börja på en eventbyrå till hösten också så det ska bli spännande.

Har du några mer långsiktiga mål då?

Haha, det är ju det jag inte har…jag tror jag får svara lite såhär: jag lever i nuet. Jag får helt enkelt se vad som händer. Men jag vill absolut vara kvar i den här branschen, jag älskar att jobba i nya konstellationer och med nya projekt. Jag gillar variationen man får här.

Vad är det bästa med Diggiloo?

Det är väldigt mycket lojal personal som har varit med länge och har en sådan otrolig erfarenhet av 14 års Diggiloo samt även gemenskapen som är mellan alla i hela produktionen. Det är det som är så vansinnigt roligt här, att man blir som en liten familj som åker runt på en stor bussemester.

Vilket är ditt bästa Diggiloo-minne?

Oj, det måste nog nästan ha varit från idag (Dalhalla, lördag) när vår arena-kille Adam skulle ro Linda Bengtzing genom vattnet så hon skulle komma upp på scenen från sidan i ett av hennes nummer. Dock råkade han gå på grund och hon höll nästan på att trilla i vattnet…som tur är lyckades de ta sig runt och Linda kom tillslut upp på scenen, men det hade kunnat gå ganska illa…haha.

Vad tycker du om årets show?

Jag tycker den är fantastiskt bra. Det är väldigt roligt för mig som går runt i publiken att höra hur bra publiken tycker att årets show är. Det gör mitt jobb lite extra roligt!

Och så fem snabba som avslut:

Diggiloo eller Melodifestival?
Sommar eller vinter?
Schlager eller rock?
Paljetter eller nitar?
Premiär eller sista spelningen?

 

Sommarens konserter i Sverige – Diggiloo, en given tradition!

Sommaren 2024 besöker vi totalt 24 orter med DIGGILOO vilket då innebär 24 konserter runt om i Sverige. Möjligheterna är...

Solen skiner alltid på Diggiloo!

Idag skiner solen på oss när vi tar vårt kaffe i solen! Men det är ju inte konstigt, solen skiner...

Repvecka hos Anders Bagge

Hänger ni med? Tiden är kommen för årets första repvecka. Vi kallar det även workshop, eftersom det är dessa dagar...

Idol-Saga klar för Diggiloo

Diggiloo får förstärkning från Västergötland. Vi är glada att meddela att Idol-Saga är klar för Diggiloo. Det blir inte en...

Dags att planera sommaren!

Men först…Påsk, och vi har alla våra olika traditioner under denna högtid. Påskjakt, äggkonst, familjemiddagar, skotertur på isen och pimpelfiske...

Lasse Holm – från främling till konungens medalj!

Lasse Holm tilldelas konungens medalj! Att Lasse Holm, vår schlagerkung, nu får Konungens medalj Litteris et Artibus som betyder ”för...

Diggiloo 💜 Mello

Mello, Melodifestivalen som är Sveriges största musiktävling går snart av stapeln. Det har väl inte undgått någon att det finns...

God Jul & Gott Nytt År

Diggiloo-året 2023 lider mot sitt slut Ett magiskt år för Diggiloo har nu kommit till ända och vi känner oss...

Låt oss presentera Diggiloo 2024

Möt Anders Bagge, Lucianoz, Wiktoria, Andreas Lundstedt, Liamoo, Andreas Weise, Elisa Lindström, Dogge Doggelito, Jessica Andersson, Lisa Stadell, komikern Ann...

Idolvinnaren Cimberly vinner en plats i Diggiloo!

Efter kvällens enastående och spännande final av Idol 2023 kan vi med glädje hälsa Cimberly Wanyonyi, 18 år, från Skellefteå...