Lina Samuelsson – vår arenaansvariga

Jag vill nu introducera tjejen som ser till att ni i publiken har någonstans att sitta, äta, kissa, en plats där barnen kan hoppa i hoppborgarna och så vidare. Lina Samuelsson är alltså ansvarig över vår arena.

Så vad innebär din roll egentligen?

Den innebär att jag ansvarar för hela det publika området. Jag, och mina kollegor såklart, bygger upp hela området samt tar hand om all lokal personal, sponsorer, vakter, sjukvårdspersonal och ser till att allt flyter på som det ska. Så egentligen allting som händer framför scenen.

Vad gör du annars?

Jadu, det här är ju mitt andra år med Diggiloo men annars så jobbar jag mycket frilans som projektledare för olika saker inom evenemang. Sedan har jag bland annat jobbat på Hamburger Börs i Stockholm och haft en del andra projekt igång.

Hur kommer det sig att du kom in i den här branschen?

Jag jobbade från början som dansare och danslärare i många år och hamnade så småningom bakom scenen, och på den vägen var det. Jag dansade i 20 år så det har blivit en del genom åren. Jag har till exempel dansat i Melodifestivalen med både Amy Diamond och Nordman.

Hur ser dina framtidsplaner ut nu?

Är det nu man ska svara att man ska jobba med Diggiloo för evigt? Haha. Nej, men framtidsplanerna är väl att jag ska flytta tillbaka till Stockholm efter att ha levt på turné och i de svenska fjällen under en ganska lång period. Nu ska jag börja på en eventbyrå till hösten också så det ska bli spännande.

Har du några mer långsiktiga mål då?

Haha, det är ju det jag inte har…jag tror jag får svara lite såhär: jag lever i nuet. Jag får helt enkelt se vad som händer. Men jag vill absolut vara kvar i den här branschen, jag älskar att jobba i nya konstellationer och med nya projekt. Jag gillar variationen man får här.

Vad är det bästa med Diggiloo?

Det är väldigt mycket lojal personal som har varit med länge och har en sådan otrolig erfarenhet av 14 års Diggiloo samt även gemenskapen som är mellan alla i hela produktionen. Det är det som är så vansinnigt roligt här, att man blir som en liten familj som åker runt på en stor bussemester.

Vilket är ditt bästa Diggiloo-minne?

Oj, det måste nog nästan ha varit från idag (Dalhalla, lördag) när vår arena-kille Adam skulle ro Linda Bengtzing genom vattnet så hon skulle komma upp på scenen från sidan i ett av hennes nummer. Dock råkade han gå på grund och hon höll nästan på att trilla i vattnet…som tur är lyckades de ta sig runt och Linda kom tillslut upp på scenen, men det hade kunnat gå ganska illa…haha.

Vad tycker du om årets show?

Jag tycker den är fantastiskt bra. Det är väldigt roligt för mig som går runt i publiken att höra hur bra publiken tycker att årets show är. Det gör mitt jobb lite extra roligt!

Och så fem snabba som avslut:

Diggiloo eller Melodifestival?
Sommar eller vinter?
Schlager eller rock?
Paljetter eller nitar?
Premiär eller sista spelningen?