Mot nya mål

Nu börjar det lugna ner sig igen, från att ha fyra spelningar i veckan till att bara ha två. Det är nu man börjar inse att det inte är så långt kvar av sommaren…men än är den inte riktigt slut! Den här veckan ska vi nämligen till Skövde och Hällefors.

Så på fredag åker vi mot Skövde, eller redan på torsdag kväll faktiskt åker bussen för jag ska åka med crewbussen för jag ska vara med och bygga scen på fredag tänkte jag. Skövde ligger i Västergötland och vår egen Jessica Andersson har faktiskt bott där under några år. Skövdes befolkningsantal har ökat en del under de senaste åren vilket kan bero på att det finns väldigt många jobbmöjligheter där men också att det börjar bli en allt vanligare studentstad. En av de största arbetsgivarna i staden är militären, det finns flera olika militära enheter i Skövde och det är många som arbetar där. I Skövde spelar vi i Boulognerskogen som är en park som sträcker sig från järnvägen i väster till gamla sjukhuset i öster. Jag tror det kommer bli helt perfekt!

Och på lördag åker vi vidare mot Hällefors som ligger i Västmanland, i Örebro kommun. Det är en ganska liten ort men det finns ändå saker att besöka här. Till exempel så finns Sveriges äldsta folkpark, Krokbornsparken som idag faktiskt är ett byggnadsminne. Strax utanför ligger också ett bryggeri, Hellefors bryggeri, som numera ägs av Spendrups. En av nordens största höghöjdsbanor finns också här med tre separata banor, 25 utmanande övningar och fyra linbanor varav den längsta på 200 meter. Det hade varit väldigt kul att få prova på den… När vi är i Hällefors spelar vi på Hellefors Herrgård som ligger vid Svartälven. Det blir nog grymt fint!

Det är alltså veckans två stopp. Ses vi där?