Möt vår scenchef

En till en början ganska fåordig person sitter framför mig i Grebbestad. Men ju mer tiden går desto bekvämare blir han och ju mer han får berätta om sitt jobb desto mer engagerat blir det. Ännu en otroligt duktig person som vet vad han sysslar med här på Diggiloo. Men vad är en scenchef egentligen?
– Ja, vad ska jag säga? Jag är ansvarig för artisterna och showen på scen, säger Philip Kjellander.

1philip

Det här är hans andra år på Diggiloo så där är han ingen veteran kanske, men han är inte direkt ny på Krall Entertainment. Vanligtvis jobbar han med Joe Labero och brukar vara scenchef för alla hans produktioner så Diggiloo är mest något på sidan av. Anledningen till att han halkade in på Diggiloo var väl egentligen att han hörde många andra som pratade så gott om det.
– Det är ett sjukt bra gäng att åka med, det blir alltid svinkul för att man jobbar väldigt tight med varandra och vissa dagar blir det 18, 20 timmars jobb men vi har roligt under tiden, säger han.

Det kanske bara är jag men jag förstod fortfarande inte riktigt rent specifikt vad det är han faktiskt gör på dagarna…
– En dag för mig ser väl ut som så att på morgonen så hjälper jag till att bygga upp scenen och sen så kommer hela scenseten (alltså allting som är PÅ scenen) och då tar jag hand om det och ser till att allt är på plats. Sedan hjälper jag till att sätta upp alla instrumenten och tar hand om all rekvisita så allt är redo där det ska vara. Under showen är jag ansvarig för alla passningar och all personal som är på scenen under föreställningen och ser till alla är på plats innan det är dags att köra igång. Det är på mitt ”go” som showen startar både innan och efter pausen. Så jag har väl egentligen ett ansvar för hela produktionen på scen, berättar Philip.

Så vad är egentligen det bästa med att jobba med Diggiloo?
– Det är att jobba med alla människor. Det är ju därför man är i den här branschen, för att få jobba med människor. Vi är ett väldigt skönt gäng och vi har väldigt kul, vi skrattar ju oss igenom hela dagarna. Det är en liten bransch så alla känner alla och har vi inte jobbat med Diggiloo tillsammans tidigare så har vi jobbat med någon annan produktion så vi känner varandra väldigt väl. Det händer så mycket varje dag och allt är ju väldigt roligt så det är svårt att välja något specifikt, säger han.
– Men sen så är det tuffare att jobba med Diggiloo än med andra produktioner men det är också väldigt roligt. För alla som jobbar med Diggiloo tycker om att arbeta hårt och att arbeta i team. Vi är inte så många som åker runt så vi måste jobba väldigt hårt, men det blir ju också det roliga i det när man får se resultatet.

Philip är tydligen väldigt lättskrämd också och det vet alla om, något som kanske inte alltid varit så roligt för honom. Desto roligare för alla andra.
– Alla skrämmer mig hela tiden…det var en gång som jag skulle bli upphämtad av turnébussen och så får jag ett sms om att smyga på bussen för det var mitt i natten och alla låg och sov. Så det var inga konstigheter, jag smyger in i bussen och ska gå och lägga mig och helt plötsligt hoppar alla ur sina sängar och bara skriker och jag freakade ut. Och sånt händer ganska ofta tyvärr.

Men vad brukar du göra för att hämnas då?
– Jag gillar ju inte att göra såna praktiska skämt, det är väl kanske för att jag inte är smart nog att komma på dem…men jag försöker hålla en någorlunda professionell nivå för att inte göra sönder någonting, jag är ganska orolig för att något ska hända eller att någon ska skada sig. Man har ju ändå ett ansvar, så fort man kliver ur bussen tills att vi kliver in igen på kvällen så har vi ju ett ansvar för föreställningen och det är alla väldigt bra på egentligen, att ta sitt ansvar. Och skoja lite under tiden…

Den här sommaren tror han kommer bli den bästa sommaren någonsin, det är en ny scen, nytt band, ny regissör och allt känns bara väldigt nytt och fräscht. Han tycker det är bra videoproduktion, bra artister och väldigt bra låtval så han låter otroligt optimistisk. Och så kommer det naturligtvis vara bra väder!

Självklart kör vi också fem snabba:
Diggiloo eller melodifestival?
Sommar eller vinter? Höst
Schlager eller rock?
Paljetter eller nitar?
Premiär eller sista spelningen?

Vi fortsätter att prata lite om Diggiloo-minnen och olika saker som hänt under resans gång men när jag frågor om vad som är det konstigaste han varit med om får jag ett ganska oväntat svar.
– Dig.
Tack för den då…

Väskförbudet – Ingen match för Diggiloopubliken!

Premiärhelgen gick galant och nu har vi rivit av de tre första showerna på sommarens turné. Det var en magisk...

PREMIÄREN AVKLARAD

Och där gick startskottet på denna Turné, premiären avklarad och nu har vi bara resten kvar, totalt 23 shower. Vi...

PREMIÄR – DIGGILOO, SVERIGES GULDKORN

Nedräkningen är total nu när vi räknar timmar till startskottet på denna fantastiska sommar. Det är detta vi längtat efter...

Sista repen inför premiär – Så går det till!

Denna vecka började med att tekniker och ansvariga för hela turnén anlände till Jönköping där rep och genrep kommer att...

Vi presenterar vinnarna

Tävlingen är avslutad och äntligen kan vi presentera vinnarna till alla fina priser. 🥳 Vi reserverar oss för att tävlande kan...

Semesteraktiviteter i Sverige

Vad ska vi hitta på när det är semester? Var ska vi åka? Äsch, det kanske är bättre att ta...

Sommarens konserter i Sverige – Diggiloo, en given tradition!

Sommaren 2024 besöker vi totalt 24 orter med DIGGILOO vilket då innebär 24 konserter runt om i Sverige. Möjligheterna är...

Solen skiner alltid på Diggiloo!

Idag skiner solen på oss när vi tar vårt kaffe i solen! Men det är ju inte konstigt, solen skiner...

Repvecka hos Anders Bagge

Hänger ni med? Tiden är kommen för årets första repvecka. Vi kallar det även workshop, eftersom det är dessa dagar...

Idol-Saga klar för Diggiloo

Diggiloo får förstärkning från Västergötland. Vi är glada att meddela att Idol-Saga är klar för Diggiloo. Det blir inte en...