Ny vecka, nya stopp

Förra veckan har knappt hunnit ta slut innan vi börjar fokusera på nästa vecka. Och den här veckan har vi återigen tre stopp att göra, det blir Borgholm, Eksjö och Vänersborg som får besök. Så den här veckan håller vi oss lite längre söderut än tidigare.

Så veckan börjar alltså på torsdag då vi spelar i Borgholm. Borgholm ligger på Öland och tillhör Kalmar län och är en populär sommarort för turister. Det största turistmålet är nog ändå Borgholms slott som byggdes redan på 1600-talet. Det är över 5000 kvadratmeter och med fin utsikt över Kalmarsund. Det är inte heller långt från slottsruinen till Solliden, där Kungen faktiskt fortfarande spenderar en del av sina somrar. Så mycket kunglig mark i Borgholm! Men vi ska inte spela där, utan vi ska spela på Borgholms Idrottsplats och det tror i alla fall jag kommer bli helt fantastiskt.

På fredag rullar vi vidare mot Eksjö och det är faktiskt där som årets TV4-inspelning kommer äga rum. Så då kommer det vara fullt med kameror överallt! Eksjö ligger i Småland, närmare bestämt i Jönköpings län. Redan på 1400-talet ungefär så blev Eksjö en populär militärort och är faktiskt det än idag. En annan intressant sak är att 65% av byggnadsbeståndet i den centrala delen av staden är från tiden före 1900 vilket är väldigt mycket! I Eksjö ska vi spela på Sjöängen som ligger nära Hunsnäsens norra strand. Så då kanske man kan hinna med ett litet dopp också.

Sista stoppet för veckan blir på lördag, i Vänersborg som ligger i Västra Götaland precis vid Vänern. Vänersborg har alltid varit en viktig hamnstad då den ligger just mellan Vänern och den större hamnstaden Göteborg och blir hopkopplad via Göta älv. I Vänersborg kan man hitta något för alla, oavsett om det är ett musikcafé, hembygsgårdar eller idrottsarenor man vill besöka. När vi spelar i Vänersborg kommer vi ha en fantastisk vy över Vänern då vi spelar i Sanden som tydligen ska vara ett otroligt fint område med just utsikt över Vänern.

Ja, jag kan knappt vänta tills det är dags att besöka veckans spelplatser. Är det någon här som ska med oss dit?