Sommarens sista stopp!

Den här veckan kommer det ta slut. Sjukt tråkigt men det är också därför vi kommer satsa det där lilla extra och köra järnet verkligen. Det har vi i och för sig gjort hela sommaren, men den här veckan känns nästan lite extra pirrig. Det är nu det gäller!

Veckans första stopp blir i Sandviken som ligger i Gästrikland. Sandviken har under historiens gång varit ett av Sveriges viktigaste och största järnbruk och hade runt sekelskiftet ungefär 2000 anställda. I Sandviken har man också en ganska stark jazzkultur, främst storbandsjazz och varje sommar anordnas en stor jazzfestival. När det kommer till sport är det främst bandy som man utmärkt sig för och man har vunnit flera SM-guld. I Sandviken spelar vi i Högbo bruk som alltså är det gamla järnbruket så det ska bli spännande att se hur det ser ut.

Dagen efter rullar vi mot sommarens allra sista spelning som går av stapeln i vår huvudstad, Stockholm. De flesta känner ju ändå till ganska mycket om Stockholm så det känns aningen överflödigt att ha en lång presentation om den här staden. Men här ska vi ju faktiskt spela på Ulriksdals slott, ett slott som med byggnader och park ingår i Kungliga nationalstadsparken vid Edsviken i Solna kommun. Slottet uppfördes cirka 1638-1645 och sedan 1935 är det ett statligt byggnadsminne. Så där har vi vår stora final! Ses vi i veckan? Annars ses vi nästa år…