Svar på era frågor

Hur kommer det sig att ni kom på att göra Ice Bucket Challenge?

Svar: Vi fick lite tråkiga besked i Diggiloo-gänget och därför bestämde vi oss för att göra det för att stötta.

Vem skrek mest och tyckte de var jobbigast? Var de någon som var svår övertalig att gå med på det?

Svar: Alla var med på det direkt, det var självklart att alla skulle vara med. Vem som skrek mest? Hmm…jag vet faktiskt inte, jag tyckte de skrek ganska bra allihopa faktiskt! Men den som tyckte det var jobbigast var nog Magnus Johansson, han stod och hukade sig bakom alla andra och smög ner hinken över huvudet…

Hur mycket och hur kallt var vattnet dem hällde över sig…vore ju mest rättvist om dem som är kortare hade fått mindre vatten att hälla över sig…=)

Svar: Alla hade en hink var och det var både snö och is i hinkarna så jag tror att det var väldigt, väldigt kallt…tur att jag var ”tvungen” att filma så jag inte behövde känna på vattnet!

Vad var den bästa sak du fick göra under turnèn?

Svar: Jättesvår fråga men det går nog nästan inte att välja ut någonting specifikt. Det var mer hela upplevelsen, att bli en del av Diggiloofamiljen, lära känna alla underbara människor och besöka alla fantastiskt fina platser. Det har varit magiskt!

Haft du många lediga dagar (och ledigt tid när ni var på plats i någon ort) ?

Svar: Jag har varit ledig några dagar varje vecka, eller ”ledig” kanske man ska säga för bloggen ska ju ändå uppdateras varje dag så det gäller att hela tiden ha någonting på lager. Det som har varit skönt är ju att jag inte har haft några riktiga arbetstider, jag har jobbat när det har passat helt enkelt, när det händer någonting. Så har jag känt för att gå och bada så gör jag det. Är jag trött går jag och lägger mig en stund. Det är ju också en del av Diggiloos vardag så den ska ju också visas såklart.

Bodde ni alltid på Hotell, och betalade du din egen rum din själv?

Svar: Ja, eller jag brukade ju åka med artisterna och musikerna i deras buss och de sov alltid på hotell så då fick jag också göra det. Men ett par gånger åkte jag med i lastbil och crewbuss och då var det inget hotell såklart för de sover ju på bussen. Boende ingick i mitt kontrakt så det var ingenting jag behövde stå för själv.

Blev du vänner med artisterna, kanske ni kommer att hänga med varandra också efter turnèn?

Det skulle jag absolut säga att vi blev! Det är svårt att hinna ses då alla är väldigt upptagna hela tiden, och vi bor i olika städer och sådär men jag hoppas verkligen man kommer springa på varandra någon gång ibland. Det är verkligen ett härligt gäng så jag vill gärna träffa alla igen!

Hur skulle du beskriva ditt jobb i Diggiloo, vad var bäst och vad var värst?

Svar: Jag skulle beskriva det som ett drömjobb! Jag får vara med överallt, göra allt, träffa alla, prata med alla och dokumentera det. Jag älskar ju att skriva och träffa nya människor så jag tror inte jag hade kunnat hitta ett jobb som passar mig bättre. Det värsta var nog ändå att man får ganska lite sömn mellan varven. Det är tidiga morgnar och sena kvällar så man blir ganska trött och sliten. Tur att man får så mycket energi av alla andra så man på något sätt orkar ändå!

 

Och vad skulle du tipsa till den som kommer att söka detta samma jobb nästa år , vad måste man observera inför man skickar sin platsansökan och hur kan man förbereda sig inför sommar (om man får det här jobbet) ?

Svar: Jag skulle nog säga att man bör ha en ordentlig plan med vad det är man vill göra av det hela. Jag tycker till exempel att det är väldigt kul att filma och jag har försökt göra det så mycket som möjligt men jag tror det hade varit bra om jag hade planerat upp det lite tidigare. Sedan måste man vara väldigt framåt och bekväm med att ta plats för det gör alla i Diggiloofamiljen och om man ska få en syl i vädret och få med alla på aktiviteter (typ tävlingar, filmer och andra grejer) så gäller det att ha lite skinn på näsan och våga stå på sig. Alla är jättesnälla men väldigt, väldigt upptagna med sitt eget så man får vara lite envis ibland.

Är någon/ några av artisterna singlar? Eller lever alla i relationer?

Svar: Vad jag vet så är nog faktiskt alla i en relation. Jag försöker tänka igenom nu om det är någon som kanske är singel, men nej jag tror inte det. Alla har hittat kärleken redan!

Vad har du tyckt varit roligast med ditt sommarjobb?

Svar: Den frågan har jag ju nästan redan svarat på men det är liksom helheten. Att få bli en del av den här underbara familjen helt enkelt.

Finns det något speciellt minne av turnen som du tycker är lite mer speciellt än något annat?

Jag har två väldigt starka minnen som jag definitivt kommer bära med mig. Det första är från Vänersborg när vi hade riktigt busväder. ALLA körde järnet ändå, det var liksom ingen tvekan någonstans, alla bara showade loss, crewet kämpade på utan klagomål och vilken publik!! Riktiga hjältar verkligen, jag är så sjukt imponerad. Men den föreställningen tyckte jag visade vad allt egentligen handlar om och det är glädje, show och kärlek. Så den spelningen kommer jag absolut att bära med mig. Mitt andra minne är faktiskt från gårdagen. Det var en sån otrolig laddning i luften, väldigt bitterljuvt och sorgligt men också otroligt fint. Det var presenter och kramar till höger och vänster. När Patrik sedan höll ett litet avslutningstal bakom scenen precis efter showen så blev det en perfekt avslutning på den här sommaren. Det kommer jag också bära med mig!

Jag har varit på showen i sommar och verkligen älskade den. Och vissa nummer mer en andra. Mitt favorit nummer var helt klart Hannas och Martins duett. Det var de som etsade sig fast mest. Har du något favorit nummer?

Svar: Jag måste nog faktiskt hålla med dig, Hannas och Martins duett är fantastiskt fin! Sen har jag alltid älskat Andreas Glorious så den tycker jag är extremt mäktig. Och tjejernas medley är också helt grymt bra. Svårt att välja en favorit men där har du mina topp tre i alla fall.

Vem är längst respektive kortast av artisterna ( de verkar vara en sån himla stor längdskillnad…=) ) vissa av tjejerna ( charlotte, Hanna, Helena och även Andreas verkar ganska korta…

Svar: Jag tror det är Martin eller Magnus C som är längst och Jessica av tjejerna. Sedan är de andra tjejerna ganska jämnlånga skulle jag tro, det är nog Lisa eller Charlotte som är kortast. Andreas är också ganska kort, eller som Björn Kjellman säger; ”man kan ta med honom i handbagaget”.

Vem är mest pratglad av artisterna? Är de någon som har svårare än andra att vara tyst?

Svar: Alla är otroligt öppna och sociala så det är svårt att välja ut någon som pratar mer än de andra för det är väldigt sällan en tyst minut med någon av dem. Men jag tror att Lisa är en av de som pratar mest faktiskt!

Finns det någon/ eller några som brukar ha någon speciell uppladning innan de är dags att köra. Eller något dem måste göra. Vad i såfall?

Svar: Nej inte vad jag har märkt i alla fall, och jag har ju ändå hängt med dem under ganska många spelningar vid det här laget. Det är lite smink, uppsjungningar och genomgång av text (för Björn mestadels) men för övrigt är det bara ”Mollie är här, och Magnus är här…”-låten som sjungs för att komma i stämning. Patrik kan ibland gå runt och puckla lite på folk för att få igång adrenalinet men annars brukar det vara rätt lugnt.

När ni bor på hotell eller liknande måste ni dela rum då eller får alla varsit rum…?

Svar: Vi får alla var sitt rum så man behöver inte dela. Det var en gång som vi bodde i små stugor och då är vi några stycken i varje stuga men vi får alltid eget rum i alla fall.

Finns det någon som är lite extra klantig i gänget och lyckas med konstiga saker?

Svar: På den frågan måste jag nog säga Magnus Johansson. Han glömmer sin iPad överallt, hela tiden. Det har varit ett par gånger när man fått påminna honom om den och ändå lämnas den väldigt ofta kvar på spelplatsen. Men jag tror inte att någon är speciellt klantig egentligen.

Vad är det konstigaste som någon har gjort eller har hänt under turnen.

Svar: Vad svåra frågor ni ställer hela tiden…för min del så är nog det konstigaste när vi hade kört godistävlingarna i Nyköping så fick hela bandet en sockerchock eller något och flippade ut totalt. Det var hejaramsor och diverse sånger i min ära. Ja må hon leva, för hon har tagit studenten och jag vet inte vad. Resten av den dagen fick jag frågan om jag fyllde år vilket jag naturligtvis inte gjorde. Våra musiker är rent allmänt ganska knäppa, det brukar man ju kunna se när kameran kommer in backstage precis innan show. De har gjort allt möjligt konstigt under de filmningarna…ett gäng knäppa människor helt enkelt!

Vem brukar vara gladast?

Svar: Utan tvekan Mollie! Jag har verkligen aldrig sett den tjejen på dåligt humör, hon kommer alltid bara med ett stort leende på läpparna, hur trött hon än är. Fantastiskt fin egenskap!

Om du skulle beskriva varje artist kort utifrån deras privata sida ( inte på scen) hur skulle de se ut?

Svar: Okej, här kommer listan!

Jessica – väldigt ödmjuk och genuint snäll människa med båda fötterna på jorden.
Andreas – extremt mycket energi och lite tankspridd med hjärtat på rätta stället.
Mollie – alltid med ett stort leende på läpparna och ”lillen” i gänget.
Martin – en väldigt framåt person som gillar när det händer saker.
Lisa – sprallig, positiv och med ett väldigt smittande skratt.
Magnus J – allas vår trumpet-pappa! Jag har nog aldrig träffat en trevligare och snällare människa någonsin tror jag.
Hanna – väldigt lugn, har koll på läget och enkel att ha och göra med.
Björn – dialektmästaren som alltid har glimten i ögat och hunden bredvid sig.
Helena – Göteborgsbruden som alltid har nära till skratt och otroligt omtänksam.
Oskar – lätt att prata med, en man med mycket pondus.
Charlotte – väldigt proffsig och en fantastisk mamma (tror vi alla har blivit helt kära i hennes lille son Adrian under den här turnén).
Magnus C – killen som alltid har något på gång och alltid är på väg någonstans, mycket glädje och energi i den kroppen.

Det vore roligt att veta vem som är slarvigast och har svårast att hålla reda på sina saker.

Svar: Som sagt, Magnus Johansson är expert på att tappa bort grejer. Jag är också ganska bra på det i och för sig…

Finns det någon som är sämre förlorare en någon annan ( tänkte på backstadge tävlingen på instagram bland annat)?

Svar: Den här frågan är också väldigt enkel, det är vår kära kapellmästare Emanuel. Det har varit en hel del svordomar under hans och saxofon-Jonas FIFA-turnering. Och han är sur en bra stund efter han förlorat. Väldigt kul att reta honom då…

Bästa och sämsta minnet är jag lite sugen på att höra, allt kan inte ha varit guld och gröna skogar. Någon som varit osams?

Svar: Bästa minnet har jag redan svarat på, men sämsta minnet…det är när vi var tvungna att ställa in i Grebbestad. Ett otroligt stort antiklimax. Och vad jag vet är det inte någon som blivit osams faktiskt, i så fall har de skött det otroligt diskret måste jag säga.

Vilka två nya atister skulle du vilja ha med nästa år?

Svar: Roligt att den frågan kom upp då Patrik just nu sitter och planerar nästa års laguppställning och jag faktiskt får hjälpa till lite. Som den göteborgare jag är så hade jag tyckt att det hade varit väldigt roligt med Håkan Hellström. Sen tycker jag att Sarah Dawn Finer är en helt fantastisk sångare!

Kommer du att jobba med Diggiloo också nästa sommar? Som en bloggare igen eller?

Svar: Det hoppas jag verkligen! Jag vill jättegärna åka med även nästa sommar så ni får gärna hålla tummarna för det och skriva en kommentar om att ni vill ha kvar mig…skämt åsido så hade det varit otroligt roligt. Antingen som bloggare eller med någon annan arbetsuppgift, det spelar inte så stor roll så länge jag får åka med det här härliga gänget en sommar till.

TACK FÖR ALLA GRYMMA FRÅGOR!

Semesteraktiviteter i Sverige

Vad ska vi hitta på när det är semester? Var ska vi åka? Äsch, det kanske är bättre att ta...

Sommarens konserter i Sverige – Diggiloo, en given tradition!

Sommaren 2024 besöker vi totalt 24 orter med DIGGILOO vilket då innebär 24 konserter runt om i Sverige. Möjligheterna är...

Solen skiner alltid på Diggiloo!

Idag skiner solen på oss när vi tar vårt kaffe i solen! Men det är ju inte konstigt, solen skiner...

Repvecka hos Anders Bagge

Hänger ni med? Tiden är kommen för årets första repvecka. Vi kallar det även workshop, eftersom det är dessa dagar...

Idol-Saga klar för Diggiloo

Diggiloo får förstärkning från Västergötland. Vi är glada att meddela att Idol-Saga är klar för Diggiloo. Det blir inte en...

Dags att planera sommaren!

Men först…Påsk, och vi har alla våra olika traditioner under denna högtid. Påskjakt, äggkonst, familjemiddagar, skotertur på isen och pimpelfiske...

Lasse Holm – från främling till konungens medalj!

Lasse Holm tilldelas konungens medalj! Att Lasse Holm, vår schlagerkung, nu får Konungens medalj Litteris et Artibus som betyder ”för...

Diggiloo 💜 Mello

Mello, Melodifestivalen som är Sveriges största musiktävling går snart av stapeln. Det har väl inte undgått någon att det finns...

God Jul & Gott Nytt År

Diggiloo-året 2023 lider mot sitt slut Ett magiskt år för Diggiloo har nu kommit till ända och vi känner oss...

Låt oss presentera Diggiloo 2024

Möt Anders Bagge, Lucianoz, Wiktoria, Andreas Lundstedt, Liamoo, Andreas Weise, Elisa Lindström, Dogge Doggelito, Jessica Andersson, Lisa Stadell, komikern Ann...