Transporter och Hampus Kårström

Jag vill lyfta fram ännu en av de hjältar som jobbar i de dolda med Diggiloo. Nämligen vår transportansvarige Hampus Kårström, en 22-åring från Borås. Jag tog mig ett litet snack med honom uppe i Järvsö för att få reda på mer om vad han egentligen gör och hur han kom in i den här branschen.

Vad har du för roll i Diggiloo?

– Jag är transportansvarig, vilket innebär att jag tar hand om alla fordon som vi har med oss. Bland annat 7 lastbilar och jag ser till att de töms, att allt kommer in i rätt ordning, att bussarna parkerar på rätt ställe. Jag ser även till så alla lådor kommer fram dit de ska så allting kan byggas upp i tid.

Hur länge har du åkt med Diggiloo och vad gör du annars?

– Mitt första år gjorde jag 2014, så det här blir min tredje sommar. Annars brukar jag jobba på ett företag i Borås som heter Musiklagret, med ljud, ljus och scenteknik. Och då gör jag lite allt möjligt egentligen. Det här är min tolfte turné så jag har åkt runt med lite blandade grejer. Jag har åkt Jill Johnson, Labero, jag har varit på Europa-turné, jag har åkt Christmas Night. Så det har blivit en del turnéer med Krall Entertainment.

Men är det alltid som transportansvarig?

– Nej, oftast är det med tekniken så ljud, ljus och teknik. En ”vanlig” scentekniker alltså.

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag har tänkt att jobba i några år till men sedan har jag faktiskt tänkt segla jorden runt. Det är något jag drömt om att göra i många år och jag vill gärna göra det medan jag fortfarande är ung. Så det kommer väl ta ungefär två år. Och sedan är det kanske dags att skaffa ett ”riktigt” jobb när jag blir stor, haha…

Är det här inte ett riktigt jobb?

– Njaej, det här är mer som ett låtsasliv. Det är konstiga arbetstider, konstiga, men roliga, arbetskollegor, långa dagar…ja, det är inte riktigt som något annat jobb.

Vad skulle du säga är det bästa med Diggiloo?

– Sammanhållningen. Det blir som en stor familj som reser runt, man är väldigt nära varandra. Det är oftast bra stämning, ibland kan det bli lite sura miner men det är snabbt glömt på kvällen när man varvar ner i bussen. Då är allt glömt igen!

Vilket är ditt bästa minnet?

– Det bästa minnet? Oj, det är svårt att välja något specifikt…men det måste nog vara premiärfesten i Tanumstrand mitt första år med Diggiloo.

Vad hände då?

– Vad hände inte då? Vi badade, vi dansade, vi åkte raggarbil, vi blev ivägjagade, vi klättrade. Vi hade en jävla bra kväll helt enkelt!

Vad tycker du om den här sommaren såhär långt?

– Väldigt bra ändå, showen känns mycket bättre och vi har ett bra arbetsflöde. Vi har bra personal överlag! Jag körde ju även följespot på premiären så kan jag ju även showen i princip utantill. Och den är riktigt bra, mycket genomtänkt och bättre än tidigare år. Dessutom tycker jag Medina är ett starkt kort!

Och såklart kör vi fem snabba även med Hampus!

Diggiloo eller Melodifestival?
Sommar eller vinter?
Schlager eller rock?
Paljetter eller nitar?
Premiär eller sista spelningen?

Tack för snacket Hampus!

/Emilia