Ulricehamn och Kristianstad

Nästa helgs första stopp är ju Ulricehamn. Japp, dit åker vi på lördag för en härlig spelning precis vid vattnet. Och något som kanske inte alla vet är att Ulricehamn inte alltid hetat just Ulricehamn, tidigare hette det faktiskt Bogesund. På 1700-talet bytte man namn till Ulricehamn för att hylla drottning Ulrika Eleonora.

Så vad kan man göra i Ulricehamn då? Till exempel så har de ju en stor skidbacke som är väldigt populär under vintern. Det finns också många vandringsleder, stigar och motionsspår. Ett exempel på det är ju Björnöleden genom Komosse som är ett av Sveriges största myrlandskap.  Sedan finns ju sjön Åsunden också och det är precis på strandkanten där som vi ska spela. Sturebadet heter platsen. Så då får man ju passa på att ta ett dopp eller två. Bäst jag packar badkläderna direkt!

Och dagen efter åker vi ju då vidare till Kristianstad där vi faktiskt finner Sveriges lägsta punkt, som är 2,41 meter under havet. Och det är faktiskt så att flera delar av Kristianstad ligger under havsnivån med våtmarksområden och för att skydda staden från översvämningar har man vallar och vattenpumpar.

I Kristianstad så finns också Sveriges livsmedelcentrum kan man väl säga. Otroligt många jobbar i livsmedelsbranschen och en stor del av vår mat kommer härifrån. Så man behöver inte vara orolig för att svälta i alla fall…

När vi kommer till Kristianstad så ska vi spela på ett slott igen men den här gången på Ovesholms slott. Slottet ligger vackert beläget vid en sjö på Nävlingeåsens sluttning mot Kristianstadslätten. Och väderprognosen visar lycka även här med sol och upp mot hela 29 grader. Tur att vi spelar på kvällen när det hunnit bli lite svalare…

Ses vi i Ulricehamn eller Kristianstad? Hoppas det.