Vädergudarna var inte på vår sida

Hej på er,

Ja, vad ska man säga? Vilket otroligt antiklimax det blev igår. Som vi har laddat, peppat, taggat och övat. Och så blir det sådär. Inställt. På grund av vinden! Det finns nog inte riktigt ord för hur det kändes…men jag tänkte försöka förklara för er vad som hände i alla fall.

Tänk er själva, febril aktivitet i alla hörn för att få klart allting. Publiken börjar strömma in, alla är så glada och förväntansfulla och stämningen är på topp helt enkelt. Artisterna höll på med hår och smink, musikerna tog på sig sina scenkläder, vi andra hjälper till lite här och var där vi behövs. Då kommer plötsligt Patrik in och samlar till ett möte. Och sen släpper han bomben: ”det blir ingen spelning, vi måste ställa in”. Jag skulle tippa på att ungefär 99% av oss som var där trodde att han skojade. Det fanns liksom inte på världskartan att det inte skulle bli av, vi har ju jobbat så otroligt hårt för det här och alla ville bara upp och köra för publiken. Det tog ganska många minuter innan vi förstod att han faktiskt menade allvar och det var som ett stort moln av chock som bara svepte in i över oss. Det kändes som en dröm, det var så overkligt. Alla blev så otroligt ledsna, besvikna och det kom även några tårar här och där. Men vad skulle vi göra? Scenen var helt enkelt för farlig, det var inte säkert att genomföra showen och vi skulle naturligtvis ALDRIG kunna riskera att något kan hända. Det är det inte värt. Men det häftiga kommer egentligen nu.

För publiken skulle informeras, det skulle skrivas pressmeddelanden och allt på scenen skulle räddas. Det var så coolt att se hur alla bara skred till verket, alla visste precis vad de skulle göra trots att ingen varit med om något liknande förut och samarbetet var helt enkelt fläckfritt. Artisterna och musikerna bestämde sig direkt för att ändå gå ut och sjunga lite för publiken på vägen ut, mingla runt och ta lite bilder vilket också bevisar vilka proffs som är med i den här produktionen! Det var otroligt fint att se faktiskt och väldigt uppskattat av alla de stackars människor som kommit för att se föreställningen. Och så fort publiken hade lämnat området så gick alla artister direkt till replokalen för att öva ännu mer så showen i Göteborg på lördag ska bli ännu bättre. De körde igenom hela showen precis som det var tänkt, bara det att de skedde privat i replokalen istället för på scen inför publik. Och vad de levererade allihopa! Verkligen!

Men de riktiga hjältarna i hela den här historien är ju ändå alla som arbetade på och runt scenen. Jag har nog bara ett ord för att beskriva deras insats: WOW! All scenpersonal och all arenapersonal. Vilket kämpargäng alltså! Det var ingen tvekan, alla gick bara rakt in och började jobba. Plocka ihop, städa undan, rädda allt på scenen och så vidare. Jag är verkligen så imponerad av deras arbete.

Vid 22 ungefär började det mesta lugna ner sig, förutom för de stackars scenarbetarna som kämpade på till efter 00 nån gång. Men då samlades vi allihop på hotellet för att ha en liten middag ihop. Det som var tänkt som en efterfest blev istället en förfest inför premiären på lördag istället. Och det hade ganska lätt kunnat bli en rätt deppig tillställning med tanke på frustrationen som fanns i luften men det blev det inte. Utan istället bestämde sig alla för att njuta lite och ha lite kul istället. En jättetrevlig stund tillsammans där vi kunde slappna av lite efter den mer eller mindre hysteriska kvällen. Och Patrik sa faktiskt såhär:

”Det är naturligtvis jättetråkigt. Skittråkigt verkligen. Men jag är helt säker på att det var rätt beslut, det hade varit för farligt att köra idag. Och trots att det inte blev som vi tänkt oss så har jag ändå en jättebra känsla inför den här sommaren. Det här var startskottet på en fantastisk sommar helt enkelt. Och den här händelsen kommer bara öka på vår familjekänsla, göra Diggiloofamiljen ännu starkare.”

Och precis så känns det faktiskt. Nu hände det här. Det är jättetråkigt, men vi måste gå vidare. Nu fokuserar vi på premiären i Göteborg istället! Om vi kan få ner scenen då…det blåser fortfarande för mycket för att kunna ta ner scenen men det ska göras en ny utvärdering av vinden imon. Så innan lördag lär det ju ha mojnat lite i alla fall så det blir såklart inga problem! Full fart framåt!