Veckans stopp

Den här veckan blir det inte bara två, utan TRE spelningar. Och nu ska vi upp till Norrland, närmare bestämt Piteå, Umeå och Bispgården. För mig som i princip aldrig har varit någonstans norr om Stockholm ska det bli helt otroligt kul. Alla har berättat om hur fint det är där uppe så det blir nog en grym vecka.

Veckans första stopp blir ju då Piteå och där spelar vi redan imorgon. Piteå ligger alltså i Norrbotten och är en riktig turist- och sommarort. Det är faktiskt så att Piteå har nästan hälften av all sommarturism i Norrbotten. Och det finns så mycket aktiviteter man kan göra, till exempel så finns Höghöjdsbanan där man kan klättra runt bland olika hinder. Vi ska spela på Pite Havsbad som ligger precis vid Piteälvens mynning och där finns bland annat än jättelång strand, äventyrsbad och en stor camping. Det kommer bli perfekt! Det blir lite lyx för oss också då vi alla faktiskt har ledigt på torsdag så vi kommer ha en hel dag till att bara njuta av platsen.

Men på fredag rullar vi vidare till Umeå som är Norrlands största tätort med runt 80 000 invånare. Umeå ligger i Västerbotten och, kanske inte så oväntat, precis vid Umeälven. 2014 blev Umeå faktiskt Europas kulturhuvudstad och de har flertalet festivaler och även Umeå Kulturnatta varje år. Umeå är också en stor Universitetsstad så för den som vill utbilda sig finns bra möjligheter till det här. Vi ska spela i Hedlundadungen i Noliaområdet. Så kul!

Sista spelningen för den här veckan är på lördag i Bispgården. Så då besöker vi alltså härliga Jämtland. I Bispgården kan man se Indalsälven och längs den finns Svarthålsforsens, Stadsforsens och Hölleforsens kraftverk. Ett väldigt känt landmärke i Bispgården är Döda fallet som tidigare kallades Storforsen så det hoppas jag att vi har tid att svänga förbi. I Bispgården spelar vi i Thailändska Paviljongen som byggdes till minne av den thailändske kungen Chulalongkorns besök på platsen 1897.

Ja, det var veckans stopp det. Ses vi där?