Vem är mannen bakom Diggiloo?

Mannen, myten, legenden. Ja, i alla fall inom Diggiloo-världen! Jag pratar naturligtvis om Patrik Krall som är producent och ägare av Krall Entertainment. Men vem är han? Och vad gör han egentligen? Vad tror han om sommaren? Frågorna är många men nu har vi äntligen fått svaren!

P1000211

För en gångs skull så är det ganska tyst och stilla i replokalen, bara några tekniker står och plockar lite med scenen en bit bort. Patrik springer runt med sin dator i handen, byter några ord med folk här och där innan han slår sig ner vid ett bord fullproppat med papper. Trots att tanken är att jag ska intervjua honom är det han som börjar ställa frågor till mig. Så det märks direkt att han är en person som älskar att träffa och arbeta med människor.
Ända sedan Patrik var 16 år har han jobbat inom underhållning. När han var ung var han väldigt intresserad av hästar och ridning, han tävlade mycket i western-ridning vilket ledde in honom till High Chaparall där han började jobba som stuntman. Sedan via jobb med både TV och film som ljudtekniker så träffade han en regissör som skulle jobba med Joe Labero och Patrik fick då följa med som assistent och sedan blev han helt enkelt kvar. Genom åren har han provat på det mesta inom den här branschen.
– Förutom att sjunga och dansa för det kan jag inte, säger han. Men jag har stått på scen i alla fall!

Men vad har du för roll i Diggiloo egentligen?
– Jadu, vad är jag egentligen? Producent heter det ju och jag är alltså någon form av lagledare, som coachen i ett fotbollslag. Den största delen av jobbet är ändå att boka artister och sätta ihop hela teamet som jobbar med det här. Så mycket av det jag gör är främst under månaderna innan turnén. Men jag är helt enkelt med och petar överallt, kanske lite mer än jag borde ibland, berättar Patrik.
Han är väldigt nöjd med det team som han har tagit ut i år och han tror till och med att det kan vara det bästa året någonsin. Så nu när allt fungerar jättebra innebär det att när det gäller det praktiska så får han mycket mindre att göra. Därför har han i år valt att fokusera och engagera sig mer i det som händer på scenen och i det kreativa arbetet. Dock är han ändå väldigt noga med att låta de som kan jobbet sköta det de ska.

Något som snabbt blir väldigt tydligt när man jobbar med Diggiloo är att alla är otroligt duktiga på det de gör men alla har också en väldigt stark åsikt om i princip allting. Och givetvis även om vilka artister som ska följa med på resan.
– Självklart är det ju många som tycker väldigt mycket om det men oftast så brukar jag känna det tillslut att jag måste bara bestämma själv. Det klart att jag lyssnar på vad de andra tycker och jag försöker tänka på olika åldrar och sådär men alla tycker alltid olika saker så jag brukar bara bestämma mig själv sen.

En annan intressant sak är att när man frågar olika människor som jobbar med Diggiloo om vad det bästa med jobbet är så svarar nästan alla att det är familjekänslan som finns i gänget, något som Patrik blir väldigt glad över att höra.
– Vi jobbar ju väldigt mycket med att alla ska vara med i teamet och alla är lika viktiga. Vi värderar inte om folk är olika viktiga för alla är liksom med i laget och alla behövs på sitt sätt. Vi är en familj och vi har kul ihop, säger han.
En del av det här ”roliga” de har tillsammans innebär, precis som Lasse Holm berättade om också, att det är mycket practical jokes. Patrik har dock varit ganska skonad men fruktar för att Per Andersson snart kommer bjuda på hämnd efter att förra året ha blivit utsatt för Patriks (låtsas-)vrede som sändes på TV. Som tur är så är ju Per inte med i årets laguppställning. Det kanske var ett medvetet val? Hmm…

När vi istället börjar blicka framåt och prata om förväntningarna på den här sommaren så tror han att det kommer bli en väldigt uppdaterat och fräsch show i år, både när det gäller låtval, artistval och så vidare. Dessutom blir det ganska mycket mer visuellt vilket ska bli väldigt spännande.
– Jag skulle nog kalla det Diggiloo 2.0, säger han.
Dock är det naturligtvis inte helt riskfritt. Man vill ju självklart inte tappa den trogna publikskara man har vilket alltid är risken med en uppdatering. Patrik tror dock och hoppas att det här kommer bli precis den uppfräschning som Diggiloo behöver för en liten nystart.
– Just i år tror jag att Diggiloo håller på att skjuta i höjden intressemässigt, dels tack vare de två tv-programmen som kommer sändas i mitten på juni och dels tack vare Blogg och liknande. Och bara av den anledningen kan vi nog förvänta oss ännu mer tack vare lite hysteri och ett ökat intresse. Så det blir kul!

Hur skulle du säga att det är att jobba med Diggiloo?
– Det är bara helt fantastiskt roligt!

Och till sist kör vi fem snabba med Patrik Krall! (Fetmarkerat=Patriks val)

Diggiloo eller melodifestival?
Sommar eller vinter?
Schlager eller rock?
Paljetter eller nitar?
Premiär eller sista spelningen?

Sommarens konserter i Sverige – Diggiloo, en given tradition!

Sommaren 2024 besöker vi totalt 24 orter med DIGGILOO vilket då innebär 24 konserter runt om i Sverige. Möjligheterna är...

Solen skiner alltid på Diggiloo!

Idag skiner solen på oss när vi tar vårt kaffe i solen! Men det är ju inte konstigt, solen skiner...

Repvecka hos Anders Bagge

Hänger ni med? Tiden är kommen för årets första repvecka. Vi kallar det även workshop, eftersom det är dessa dagar...

Idol-Saga klar för Diggiloo

Diggiloo får förstärkning från Västergötland. Vi är glada att meddela att Idol-Saga är klar för Diggiloo. Det blir inte en...

Dags att planera sommaren!

Men först…Påsk, och vi har alla våra olika traditioner under denna högtid. Påskjakt, äggkonst, familjemiddagar, skotertur på isen och pimpelfiske...

Lasse Holm – från främling till konungens medalj!

Lasse Holm tilldelas konungens medalj! Att Lasse Holm, vår schlagerkung, nu får Konungens medalj Litteris et Artibus som betyder ”för...

Diggiloo 💜 Mello

Mello, Melodifestivalen som är Sveriges största musiktävling går snart av stapeln. Det har väl inte undgått någon att det finns...

God Jul & Gott Nytt År

Diggiloo-året 2023 lider mot sitt slut Ett magiskt år för Diggiloo har nu kommit till ända och vi känner oss...

Låt oss presentera Diggiloo 2024

Möt Anders Bagge, Lucianoz, Wiktoria, Andreas Lundstedt, Liamoo, Andreas Weise, Elisa Lindström, Dogge Doggelito, Jessica Andersson, Lisa Stadell, komikern Ann...

Idolvinnaren Cimberly vinner en plats i Diggiloo!

Efter kvällens enastående och spännande final av Idol 2023 kan vi med glädje hälsa Cimberly Wanyonyi, 18 år, från Skellefteå...