David Lindgren

Att vara folkkär på 10-talet är ingen enkel sak att uppnå som artist idag. Efter att för tredje gången i rad gå direkt till final i Melodifestivalen och sedan ta över rodret som programledare för samma show, dessförinnan leda Sveriges största och mest populära barnshow och samtidigt spela en av huvudrollerna i musikalen Jersey Boys har gjort att David idag ändå är en av våra absolut mest folkkära och uppskattade artister.

Född och uppvuxen i Ersmark utanför Skellefteå  har han jobbat framgångsrik som musikalartist i musikaler som ”Singing in the Rain” på Malmöoperan, ”Mamma Mia!” i Stuttgart, spelat huvudrollen i ”Hairspray” på Göta Lejon i Stockholm, High School Musical i Malmö och på Chinateatern i Stockholm, spelat en ung Tomas Ledin i föreställnigen ”Showtime” och nu senast då som en av huvudrollerna i succén ”Jersey Boys”. Han har medverkat i TV-programmet ”Så ska det låta” i SVT ett flertal gånger där han gjort succé och tagit tittarna med storm med sin charm och stora röst.

Efter sin första medverkan i Melodifestivalen 2012 förvandlades han till ett känt ansikte när han överraskade Sverige med sin scenshow och breakdance –moves.

Debutalbumet ”Get Started” gick direkt in på förstaplatsen på den officiella svenska albumlistan.