Heja Arvingarna!

1993 vann de hela Melodifestivalen med låten Eloise. På lördag, 26 år senare, smäller det med igen. Då är Arvingarna med i Sveriges största musiktävling för femte gången med låten I do.
– Vi har funderat på det tidigare, men inte riktigt haft en låt som vi alla fyra har känt att vi vill ställa upp med. Det hänger mycket på låtarna, och nu kände vi att vi hade en fullträff, säger Lasse ”Lasseman” Larsson som spelar keyboard i Arvingarna.

Den som gillar Eloise och soundet som Arvingarna har kommer inte bli besviken på lördag.
– Det är en fartfylld låt, börjar lite lugnt men kommer igång mer och mer för att ha ett stort crescendo på slutet. Jag hoppas att publiken som lyssnar kommer känna; ”Yes, en riktig schlagerlåt!”, säger Kim Carlsson (gitarr).
– Det är en liten flört med Eloise, lite 60-talsvibbar så man kommer nog känna igen oss i låten, säger Lasseman.

Tidigare idag landade hela gänget i Lidköping, utom Tommy Carlsson (trummor) som faktiskt är iväg på semester och inte kommer vara med på lördag. Nu har de precis haft sitt första torrep när vi pratar med dem.
– Det är en lång process och vi började ju med det här redan innan jul så nu känns det bra, men vi väntar fortfarande på att få köra på riktigt – på den stora scenen, säger Kim.
Gänget har väldigt svårt att sia om hur det kommer gå på lördag, men hoppas såklart på att få gå vidare till den stora finalen i Globen.
– Jag tror definitivt låten har en bra chans att komma på topp. Men det skulle väl kanske vara att vi är lite för gamla för den här tävlingen numera, säger Lasseman med ett skratt.

Ja, för nu är det många år som de har spelat tillsammans. Inte nog med att de ska vara med i Melodifestivalen, i år firar bandet dessutom 30-årsjubileum tillsammans plus att de ska släppa en ny platta under våren – och sedan väntar ju Diggiloo-debut i sommar.
– Ända sedan vi lade om inriktningen på våra spelningar för fyra, fem år sedan har vi pratat om att vi vill vara med. Vi har lite grann lämnat dansbanorna för att kliva in på de större scenerna. I Diggiloo får man rocka loss, säger Casper Janebrink (sångare och basist).
– Vi är jätteförväntansfulla och trycker det ska bli grymt kul att få komma ut och träffa publiken tillsammans med alla andra underbara artisterna i sommar. Det kommer bli fantastiskt, säger Kim och Lasseman fyller i:
– Såklart, vi ser fram emot att ses i sommar men vi hoppas också att ni hjälper oss och röstar fram oss på lördag. Då lovar vi att verkligen försöka leverera vårt allra bästa och ha jättekul!

Semesteraktiviteter i Sverige

Vad ska vi hitta på när det är semester? Var ska vi åka? Äsch, det kanske är bättre att ta...

Sommarens konserter i Sverige – Diggiloo, en given tradition!

Sommaren 2024 besöker vi totalt 24 orter med DIGGILOO vilket då innebär 24 konserter runt om i Sverige. Möjligheterna är...

Solen skiner alltid på Diggiloo!

Idag skiner solen på oss när vi tar vårt kaffe i solen! Men det är ju inte konstigt, solen skiner...

Repvecka hos Anders Bagge

Hänger ni med? Tiden är kommen för årets första repvecka. Vi kallar det även workshop, eftersom det är dessa dagar...

Idol-Saga klar för Diggiloo

Diggiloo får förstärkning från Västergötland. Vi är glada att meddela att Idol-Saga är klar för Diggiloo. Det blir inte en...

Dags att planera sommaren!

Men först…Påsk, och vi har alla våra olika traditioner under denna högtid. Påskjakt, äggkonst, familjemiddagar, skotertur på isen och pimpelfiske...

Lasse Holm – från främling till konungens medalj!

Lasse Holm tilldelas konungens medalj! Att Lasse Holm, vår schlagerkung, nu får Konungens medalj Litteris et Artibus som betyder ”för...

Diggiloo 💜 Mello

Mello, Melodifestivalen som är Sveriges största musiktävling går snart av stapeln. Det har väl inte undgått någon att det finns...

God Jul & Gott Nytt År

Diggiloo-året 2023 lider mot sitt slut Ett magiskt år för Diggiloo har nu kommit till ända och vi känner oss...

Låt oss presentera Diggiloo 2024

Möt Anders Bagge, Lucianoz, Wiktoria, Andreas Lundstedt, Liamoo, Andreas Weise, Elisa Lindström, Dogge Doggelito, Jessica Andersson, Lisa Stadell, komikern Ann...