Mendez: ”Jag är överlycklig”

Mendez framför blå bakgrund.

Efter ett över tio år långt uppehåll från musiken tar han återigen över topplistorna och på bara två veckor har hans låt Everyday spelats nästan 2,2 miljoner gånger på Spotify. 
– Det är helt sjukt! Jag är mer än förvånad för man vill ju alltid att det ska gå men man vet aldrig, så det känns helt sjukt verkligen, säger Mendez.

Efter att ha skickat in låtar i tre års tid är han nu aktuell i Melodifestivalen för tredje gången och lyckades, via andra chansen, ta sig hela vägen till finalen i Friends Arena nu på lördag. I andra chansen i lördags mötte han starkt motstånd i Sigrid Bernson och hennes popdänga Patrick Swayze.
– Vi var beredda på att vi skulle kunna åka ut, även om vi trodde på låten. Sigrid var bra, det är en bra låt så det kunde gå precis hur som helst, säger Mendez.

Men det gick inte hur som helst. Mendez knep den allra sista platsen till Melodifestivalfinalen och hoppas nu att det är tredje gången gillt för honom. Och även om vägen dit inte var helt spikrak är han i efterhand glad över att ha behövt ta vägen via andra chansen.
– Mitt mål var att gå till final men det här var det bästa som kunde ha hänt mig. Nu fick jag två veckor extra att förbereda mig, låten fick spelas på radion och jag fick känna på scenen en gång till.
Hur nervös var du?
– Jag var mindre nervös den här gången, men fortfarande var det väldigt mycket nerver. I deltävlingen kom allt över mig precis innan, jag blev helt blank i huvudet, kallsvettades och jag blev rädd att det inte skulle bli som jag ville. Men när jag kände responsen…wow, det var så stort! Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig efter så många år, men jag möttes av så mycket kärlek. Som en stor kram från hela Sverige, säger Mendez med ett skratt.

Hela Mendez familj satt som på nålar och väntade spänt på resultatet i lördags.
– Min familj är mitt allt, de har alltid stöttat mig vad jag än gör. Oavsett om det är musik, politik eller andra äventyr står de bakom mig. Min dotter Eva-Louise spelade in den här filmen när de väntade på resultatet i lördags. Den är helt galen, jag grät på hotellet när jag såg den för jag var så lycklig över att de kände så med mig. Jag är överlycklig.

https://www.instagram.com/p/Bf6qKj5hhVb/?taken-by=_mendezofficial

Nu är det fullt fokus på finalen där han kommer ge allt han har, mycket för att tacka Sverige för det varma välkomnandet tillbaka och för att Sverige gett honom musiken igen.
– Jag är som Rocky just nu, jag springer, tränar, sjunger, dansar. Jag är så taggad! Jag lägger hela mitt hjärta på det jag gör, jag är riktigt envis. Men även om jag såklart väldigt, väldigt gärna vill vinna nu så har jag, vad som än händer, redan vunnit känns det som, säger Mendez.

Men direkt efter Melodifestivalen är det dags att fokusera på nästa steg; Diggiloo! Möten med regissörerna är inbokade och tankarna om vad han ska bjuda på är redan igång. Han utlovar glädje, energi, sol och bra musik, precis som det ska vara på Diggiloo-scenen.
Vad visste du om Diggiloo tidigare?
– Ska jag vara helt ärlig…så absolut ingenting faktiskt. Men så fort jag såg några videos så blev jag helt kär. Det här är sjukt stort. Och när jag hade första mötet med alla inblandade så fick jag direkt den där härliga familjekänslan, alla var så härliga och goa. Jag har en stor familj och älskar det, så jag hamnade verkligen på rätt plats.

Nu hoppas Mendez på en av hans bästa somrar någonsin, men även att det blir den bästa sommaren någonsin för Diggiloo-publiken och han ser fram emot att dela scenen med hela artistgänget.
– Alla är så otroligt duktiga och professionella så jag kommer verkligen få göra mitt bästa. Det ska bli kul att lära känna alla ordentligt och åka runt i vackra Sverige tillsammans. Och kul att Mariette är med också, henne tävlar jag ju mot nu i finalen. Hon är nog min favorit, säger han.

Väskförbudet – Ingen match för Diggiloopubliken!

Premiärhelgen gick galant och nu har vi rivit av de tre första showerna på sommarens turné. Det var en magisk...

PREMIÄREN AVKLARAD

Och där gick startskottet på denna Turné, premiären avklarad och nu har vi bara resten kvar, totalt 23 shower. Vi...

PREMIÄR – DIGGILOO, SVERIGES GULDKORN

Nedräkningen är total nu när vi räknar timmar till startskottet på denna fantastiska sommar. Det är detta vi längtat efter...

Sista repen inför premiär – Så går det till!

Denna vecka började med att tekniker och ansvariga för hela turnén anlände till Jönköping där rep och genrep kommer att...

Vi presenterar vinnarna

Tävlingen är avslutad och äntligen kan vi presentera vinnarna till alla fina priser. 🥳 Vi reserverar oss för att tävlande kan...

Semesteraktiviteter i Sverige

Vad ska vi hitta på när det är semester? Var ska vi åka? Äsch, det kanske är bättre att ta...

Sommarens konserter i Sverige – Diggiloo, en given tradition!

Sommaren 2024 besöker vi totalt 24 orter med DIGGILOO vilket då innebär 24 konserter runt om i Sverige. Möjligheterna är...

Solen skiner alltid på Diggiloo!

Idag skiner solen på oss när vi tar vårt kaffe i solen! Men det är ju inte konstigt, solen skiner...

Repvecka hos Anders Bagge

Hänger ni med? Tiden är kommen för årets första repvecka. Vi kallar det även workshop, eftersom det är dessa dagar...

Idol-Saga klar för Diggiloo

Diggiloo får förstärkning från Västergötland. Vi är glada att meddela att Idol-Saga är klar för Diggiloo. Det blir inte en...