Robin: ”Kommer bli en grymt rolig sommar!”

Som ni säkert vet vid det här laget har vi årets Melodifestivalvinnare med oss på Diggiloo 2017 och det är vi naturligtvis väldigt glada över! Vår redaktör Emilia tog sig ett snack med Robin nu såhär några veckor efter vinsten för att kolla läget inför sommaren.

Vi börjar med en klassiker, hur känns det nu såhär några veckor efter vinsten?

– Det känns väldigt häftigt, och det var bara att ställa om sig direkt. Jag var tvungen att gå från Melodifestivalläge till att bara jobba vidare för att göra allt en gång till, till skillnad från förra året när det var slut efter finalen. Det känns konstigt, som om allt bara förlängdes men också jätteroligt såklart. Det är till stor del samma team man jobbar med i Eurovision som i Melodifestivalen, det är samma folk som är med bakom scenen. Men det är så himla kul att vara med i Melodifestivalen och att få ha vunnit såklart. Det är en stor ära!

Första tanken när du fick reda på att du vann?
– Det var mest bara glädjeskrik då. Sedan blev jag lite nervös faktiskt för första gången, har inte varit nervös någonting men när jag skulle göra vinnarlåten så blev jag faktiskt lite nervös.
Ja, du såg lite nervös ut när du satt och väntade på resultatet också. Vad är det för tankar som snurrar i huvudet då?
– Jag satt mest med öronen på helspänn och försökte göra någon slags huvudräkning men misslyckades ganska rejält. Två av mina dansare hade redan räknat ut det och förstått att vi vann men jag hade mina in-ears så jag var bara koncentrerad på vad programledarna sa. Det var långa sekunder, men väldigt kul när jag förstod.

Hade du förväntat dig att du skulle vinna?
– Absolut inte. Jag var helt säker på att det skulle bli Wiktoria eller Nano. Jag trodde att jag skulle vara ganska bra med i poängen men att jag skulle ligga så bra till efter jury-poängen hade jag inte kunnat föreställa mig.
Ja, du fick ju faktiskt högst poäng av den internationella juryn. Hur känns det att vara så populär hos dem?
– Det känns jättekul såklart. Mitt nummer känns väldigt anpassat för Eurovision, det är grejer som händer hela tiden även om det på ett annat sätt är ganska enkelt. Så jag ser verkligen fram emot att få köra inför hela Europa i maj.

Schemat för en vinnare brukar vara väldigt hektiskt vad jag förstått det som, hur ser det ut för dig?
– Hektiskt minst sagt. Jag är faktiskt ledig den här helgen men sedan har jag inte en enda ledig helg förrän i juni. Och sedan drar Diggiloo igång i juli så det blir inte mycket semester. Men jag älskar ju att hålla på med det här så det är bara roligt.

Vad visste du om Diggiloo innan du tackade ja?
– Jag var och tittade på det förra året i Luleå och tyckte det verkade roligt, det såg ut som ett skönt gäng och det var bra publik. Så då kände jag att det skulle jag vilja göra nästa år och sa det till mitt management, att jag var taggad på Diggiloo. Men egentligen visste jag inte så mycket mer än att det är en grupp artister som blandar eget material med andras, och sjunger både själva och tillsammans. Det ska bli så himla kul verkligen. Vi har träffats allihop ett par gånger, på fotograferingar och sådär och det känns som ett riktigt bra gäng. Så det kommer bli en grymt rolig sommar tror jag.

Vad kan vi förvänta oss av dig i sommar?
– Jag vet inte riktigt än, vi har inte kommit riktigt så långt i planeringen. Det blir väl säkert mina två låtar från Melodifestivalen, men även en hel del annat. Jag sjunger gärna lite gammal soul också till exempel.
Har du någon du hoppas få sjunga en duett med?
– Oj, den var svår…kanske alla egentligen, speciellt tjejerna. Wiktoria har jag sjungit mycket med tidigare, i Så ska det låta bland annat, men både Jessica och Charlotte hade varit roligt att köra med.

Vad tror du om sommaren?
– Det kommer bli helt fantastiskt, det är jag helt övertygad om. Sedan tror jag vi kommer få riktigt bra väder i år också, det känner jag på mig.

Har du en sista hälsning till alla Diggilooare som röstat på dig?
Tack så jättejättemycket för alla röster och det ska bli så sjukt kul att träffa er alla i sommar ute på alla härliga ställen. Vi ses väl?!

Vi presenterar vinnarna

Tävlingen är avslutad och äntligen kan vi presentera vinnarna till alla fina priser. 🥳 Vi reserverar oss för att tävlande kan...

Semesteraktiviteter i Sverige

Vad ska vi hitta på när det är semester? Var ska vi åka? Äsch, det kanske är bättre att ta...

Sommarens konserter i Sverige – Diggiloo, en given tradition!

Sommaren 2024 besöker vi totalt 24 orter med DIGGILOO vilket då innebär 24 konserter runt om i Sverige. Möjligheterna är...

Solen skiner alltid på Diggiloo!

Idag skiner solen på oss när vi tar vårt kaffe i solen! Men det är ju inte konstigt, solen skiner...

Repvecka hos Anders Bagge

Hänger ni med? Tiden är kommen för årets första repvecka. Vi kallar det även workshop, eftersom det är dessa dagar...

Idol-Saga klar för Diggiloo

Diggiloo får förstärkning från Västergötland. Vi är glada att meddela att Idol-Saga är klar för Diggiloo. Det blir inte en...

Dags att planera sommaren!

Men först…Påsk, och vi har alla våra olika traditioner under denna högtid. Påskjakt, äggkonst, familjemiddagar, skotertur på isen och pimpelfiske...

Lasse Holm – från främling till konungens medalj!

Lasse Holm tilldelas konungens medalj! Att Lasse Holm, vår schlagerkung, nu får Konungens medalj Litteris et Artibus som betyder ”för...

Diggiloo 💜 Mello

Mello, Melodifestivalen som är Sveriges största musiktävling går snart av stapeln. Det har väl inte undgått någon att det finns...

God Jul & Gott Nytt År

Diggiloo-året 2023 lider mot sitt slut Ett magiskt år för Diggiloo har nu kommit till ända och vi känner oss...