Semesteraktiviteter i Sverige

Vad ska vi hitta på när det är semester? Var ska vi åka? Äsch, det kanske är bättre att ta en hemester i år? Detta är frågor många av oss ställer oss inför årets heliga veckor, vår semester. Hur som helst så spenderar vi nog alla någon vecka i vårt härliga land och då uppstår ju alltid frågan: Vad finns det för semesteraktiviteter i Sverige?

Detta ska vi hjälpa er att reda i, det är ju faktiskt så att vi erbjuder semesteraktiviteter i Sverige i form av Diggiloo, på hela 24 orter! Så, det är ju givet, eller hur? Därför vill vi ge er tips på aktiviteter på varje ort för ort som ni kan kombinera med Diggiloo. Anledningen till detta är helt enkelt för att hjälpa er att förgylla er vistelse och semester samt ge er härliga erbjudanden på vissa orter. Allt ifrån äventyrliga aktiviteter bland trädtopparna till härligt avkopplande spaupplevelser. Skrolla ned här för att se om du hittar en ort som passar för dig och om du hittar något erbjudande eller en kul semesteraktivitet du vill prova på.

Ronneby

 • Ronneby Brunn
  Med din Diggiloobiljett får du samma pris som boende hotellgäster på Ronneby Brunns SPA
  150kr / vuxen. (Ord pris. Från 550kr) Du betalar på plats, badrock ingår ej.
  Ange koden: diggiloo Förboka gärna här
 • Upptäck historiska grottor
  Vill ni utforska närområdet och samtidigt ägna er åt en mer äventyrlig sommaraktivitet?
  Då skulle vi tipsa om Anglestue Grottor. Detta ligger endast 24 minuter från Ronneby.

Ystad

 • För det matglade sammanstrålar Diggiloo med International food festival
  International Food Festival besöker Ystad samma vecka som Diggiloo. Så åk lite tidigare till Ystad så hinner du få en kulinarisk aktivitet, Diggiloo är på kvällen då matfestivalen avslutas.
 • Upplev en guidad stadsvandring i Ystad innan kvällen på Diggiloo.
  Stadsvandringen är ett roligt sätt att se och uppleva Ystad. Aktiviteten bjuder på utmaningar och kluriigheter som passar alla åldrar. Alla med en Diggiloobiljett får 20 % rabatt på denna aktivitet för hela familjen. Ni ska kunna visa upp en giltig Diggiloobiljett när ni löser in er biljett för stadsvandringen. Ange följande rabattkod när ni bokar: DIGGILOO
  Boka här
 • Bryggan & Ystad Beach House
  Här får du 10 % rabatt på matnotan när du visar upp din Diggiloobiljett för årets evenemang. Detta erbjudande gäller under v. 27Boka bord på bryggan här
  Boka bord på Ystad Beach House här

Vetlanda

 • Cykla eller vandra i den småländska naturen
  Det finns en uppsjö av leder i Småland, visst låter det som en härlig aktivitet? Sen kan du cykla direkt till Diggiloo om du väljer att cykla.
 • Vaska guld i Ädelfors
  Att det kan vara så lättillgängligt att vaska guld? Det trodde vi inte men man blir ju minst sagt sugen på att prova.

Oxelösund

 • Upzone Äventyrspark  
  En rolig och trygg upplevelse i trädtopparna. Både i 160 meter långa linbanor och olika hinderbanor. Besöket behöver bokas i förväg.
  Du med Diggiloobiljett får 20% rabatt vid bokning på hemsida och rabatten gäller hela säsongen, använd kod: UPZ20
  Du måste kunna visa upp din biljett på plats. Läs mer och boka härUpzone semestersktiviteter i sverige
 • Boda Borg – Oxelösund
  Mot uppvisande av Diggiloo-biljetter får ni gå 3 men betalar bara för 2. Erbjudandet gäller endast för entrépriset, max 3 personer. Är det fler i sällskapet betalar övriga ordinarie pris. Går ej att kombinera med andra erbjudanden. Erbjudandet gäller från måndag 8 juli t.o.m. söndag 14 juli.
  Läs mer här

Gränna

 • Guldkorn i Jönköping
  Ta en dag i naturen innan du avslutar din dag på Diggiloo.
  Jönköping sjuder av massor med härliga smultronställen dit du kan ta dig för att koppla av, ladda batterierna, picknicka, instagramma, leka eller bara hänga.semesteraktiviteter i sverige

Osby

 • Lekoseum
  Ett museum med plats för lek! Låt era barn inspireras av den spännande historien om BRIOs träjärnväg samtidigt som de får prova att bygga och leka själva.
  Med din Diggiloobiljett får du 20% rabatt under helgen vi besöker Osby.
  Följande datum gäller: 12, 13 och 14 juli
 • Osbys badplatser
  Eftersom en given semesteraktivitet i Sverige är att bada så är det inte mer än rätt att vi hjälper er att hitta till ett vattenhål på en inlandsort!

Halmstad

Västervik

 • Tåg från Hultsfred till DIGGILOO
  Japp, du läste rätt! Åk tåg från Hultsfred direkt till och från Diggiloo, en trevlig aktivitet i sig.
  Tåget avgår från Hultsfred 14:10 och gör uppehåll för påstigande vid samtliga hållplatser.
  Några hålltider: Vena 14:24, Tuna 14:43, Totebo 14:56, Ankarsrum 15:19 och Verkebäck 15:42
  Ankomst till hållplatsen Tjustskolan i Västervik 15:57
  Biljetten köper du via länk på smalsparet.se eller ombord på tåget. Boka biljett här
 • Åk på dagsutflykt till en Ö
  Ta färjan från Västerviks centrum till Hasselö och få en härlig skärgårdsupplevelse, semester när den är som bäst. Läs mer här

Helsingborg

Varberg

 • Upplev världsarvet Grimeton
  Tekniken installerades på nio platser runt om i världen, bland annat på den svenska västkusten, i Grimeton. Nu kunde svensken skicka ett telegram till USA på under 20 minuter, något som tidigare tagit flera veckor. Nyfiken? De har sommaröppet, läs mer här!
 • Varbergs Stadshotell & Asia Spa
  25% rabatt på alla/valfritt paket innehållande DAGSPA vecka 23-28, gäller dig + en vän (2 personer)
  Boka på telefon 0340-690180 eller maila [email protected] och berätta att du har en Diggiloobiljett. Du ska även kunna visa upp en giltig biljett vid ankomst.

Älvsbyn

 • Norrländskt friluftsliv på semestern
  För den lite äventyrlige och friluftsande typen är aktiviteter så som vandring och mountainbike kanske något att sätta tänderna i innan eller efter en Diggilookonsert. Du kan läsa mer om detta här
 • Besök Sveriges största utställning av bensinmackar
  Grundaren av Bensinmuseet, Per Olof Lindroth, har Sveriges största utställning av bensinmackar från 1920-tal till 1960-tal plus annan kuriosa som reservdelar, reklamprylar och motortidningar. Maximera ditt Diggiloobesök med lite historiska kuriosa, du kan läsa mer här.

Höga Kusten

 • Besök toppen av Skuleberget
  På Diggiloo finns något för alla och så även vid Skuleberget. Du kan välja att vandra eller åka linbana uppför berget och letar du efter mer extrema sommaraktiviteter kan du välja att klättra längs den branta bergsväggen. Den väggen som reser sig bakom Naturscenen som Diggiloo kommer inta på kvällen. Du kan läsa mer om dessa aktiviteter här.
 • Äventyrsbad är en given semesteraktivitet
  Passa även på att besöka paradisbadet, en sommaraktivitet som passar för hela familjen som uppladdning inför Diggiloo. Läs mer om paradisbadet här.

Rättvik

 • Besök Styggforsen
  Med sitt 36 meters vattenfall och 1 km vandringsled passar denna utflykt perfekt som aktivitet innan man beger sig till Dalhalla för att njuta av Diggiloo. Läs mer här
 • Testa sommarrodel
  Banan i Rättviks slalombacke har öppet varje dag under sommaren 11:00-17:00. Du kan läsa mer här.

Borgholm

 • Kulinariska aktiviteter på Öland
  Njut av de öländska smakerna under din Diggiloo-vistelse! Du kan läsa mer här.semesteraktiviteter i sverige
 • En dag i Borgholm
  Diggiloos spelplats ligger centralt i Borgholm och därför känns det som att vi vill tipsa om vad man kan ägna sig åt en sommardag på denna mysiga ort! Så, läs mer här.

Hestra

 • Smått och gott i Hestra
  Kombinera gärna ditt besök i Hestra med en härlig hotellweekend, SPA, golf eller ett besök på äventyrsberget Isaberg. Du kan läsa mer om detta här.

Vänersborg

 • Trailhättan eller Trollhättan?
  Kombinera Diggiloo med lite fart och fläkt. Trailhättan som det även kallas kan upplevas med cykel, rullskidor eller mountainbike. Fångar dessa aktiviteter ditt intresse så läs mer här.
 • Lekplatser i Vänersborg
  Det finns mycket för de små men något som vi tycker är kul är alla de olika tematiska lekplatser som finns. Vill du läsa mer om detta så klicka här.

Karlsborg

 • Guidad tur på Karlsborgs fästning
  Om du är intresserad av historia och är nyfiken på vad som hände på Karlsborgs fästning för 200 år sedan kan du gå en guidad tur. Det finns en kortare och en längre variant, läs mer om turerna här.
 • Paddla kanot eller kajak
  Kanske vill du kombinera Diggiloo med något som bryter av från vimlet bruset och höga toner? Bryta av med naturens lugn och fågelkvitter som komplement till Diggiloos vackra toner. Då har vi den perfekta sommaraktiviteten för dig här. Paddla i Karlsborgs vackra natur, du kan läsa mer om detta här.

Kristinehamn

 • Vila fötterna i Kristinehamn
  Vill du upptäcka alla delar av centrum men kanske inte orkar gå? Då finns den perfekta lösningen och som faktiskt är en trevlig sommaraktivitet för hela familjen. Så, ta tåget! Du kan läsa mer om detta här.
 • När du vilat färdigt fötterna
  I Kristinehamn kan du vandra mellan tre olika öar, leden är totalt 4 km och inte allt för jobbigt om man vill göra detta till en familjeaktivitet. Du kan läsa mer om detta här.

Uppsala

 • 15 Instagramvänliga platser i Uppsala
  Nu för tiden visar vi människor gärna upp vad vi gör på sociala medier. Våra sommaraktiviteter får särskilt mycket plats i flödet och för att underlätta er fantasi så får ni några tips här.
 • Vandra i Uppsala
  Det finns många vandringsleder i och runt Uppsala. Tips för den vandringssugne här.

Linköping

 • Promenera med hela familjen på de gamla kullerstensgatorna i Gamla Linköping
  Få en inblick hur ”flerfamiljshus” såg ut för 100 år sedan och besök Cloettabutiken där ni kan stoppa fickorna fulla med godis att ta med på Diggiloo. Läs mer här
 • Östergötlands Museum
  Alla med Diggiloobiljett får 20 % på inträdet. Visa bara upp bokningsbekräftelsen i receptionen när du köper ditt inträde. Erbjudandet gäller från nu t.o.m. 11 augusti.
 • Lunch på Kinda kanal
  Åk på en härlig dagskryssning i Kinda kanal och frossa i smörgåsbord. Åter i Linköping 16.00, lagom till då vi öppnar entrén på Diggiloo.

Bollnäs

 • Shoppingdag i Bollnäs
  En härlig aktivitet är shopping, vem gillar inte det? Om du vill uppdatera din garderob och ha något somrigt och nytt har vi tre härliga erbjudanden för dig här:
  30% rabatt vid uppvisade av Diggiloo-biljett i butiken InTo shop
  20% rabatt på ett köp vid uppvisade av Diggiloo-biljett i butiken Gammalt & Nytt
  20% på ett köp (ordinarie pris) vid uppvisade av Diggiloo-biljett i butiken SoulSisterssemesteraktivitet i sverige
 • Sommaraktiviteter i Bollnäs
  Oavsett om du letar efter roliga aktiviteter eller bara vill koppla av i vackra omgivningar, så har Bollnäs något för dig! Läs mer här

Stockholm

Eskilstuna

Göteborg

 • Passa på att ägna dig åt lite sightseeing
  Kanske är du en av många som älskade serien ”Vår tid är nu”? Serien som tar avstamp vid fredsdagen den 7 maj 1945 och handlar om familjen Löwander. Även fast serien utspelar sig i Stockholm så är det mesta inspelat i Göteborg. Passa på att besöka några av de platser som skildras i serien när du är i Göteborg för Diggiloo. Du kan läsa mer om detta här.
 • Göteborgs Skärgård
  Passa på att utforska Göteborgs skärgård, den är magisk! Om du vill läsa mer om detta så klickar du här.

Här har vi tipsat om bra sommaraktiviteter och tagit fram trevliga erbjudanden för hela familjen att kombinera med Diggiloo! Med det sagt så hoppas vi på Diggiloo att vi hjälpt er på traven att hitta de perfekta semesteraktiviteterna att fylla er semester med.

Vi ses i sommar! ☀

 

Vi presenterar vinnarna

Tävlingen är avslutad och äntligen kan vi presentera vinnarna till alla fina priser. 🥳 Vi reserverar oss för att tävlande kan...

Semesteraktiviteter i Sverige

Vad ska vi hitta på när det är semester? Var ska vi åka? Äsch, det kanske är bättre att ta...

Sommarens konserter i Sverige – Diggiloo, en given tradition!

Sommaren 2024 besöker vi totalt 24 orter med DIGGILOO vilket då innebär 24 konserter runt om i Sverige. Möjligheterna är...

Solen skiner alltid på Diggiloo!

Idag skiner solen på oss när vi tar vårt kaffe i solen! Men det är ju inte konstigt, solen skiner...

Repvecka hos Anders Bagge

Hänger ni med? Tiden är kommen för årets första repvecka. Vi kallar det även workshop, eftersom det är dessa dagar...

Idol-Saga klar för Diggiloo

Diggiloo får förstärkning från Västergötland. Vi är glada att meddela att Idol-Saga är klar för Diggiloo. Det blir inte en...

Dags att planera sommaren!

Men först…Påsk, och vi har alla våra olika traditioner under denna högtid. Påskjakt, äggkonst, familjemiddagar, skotertur på isen och pimpelfiske...

Lasse Holm – från främling till konungens medalj!

Lasse Holm tilldelas konungens medalj! Att Lasse Holm, vår schlagerkung, nu får Konungens medalj Litteris et Artibus som betyder ”för...

Diggiloo 💜 Mello

Mello, Melodifestivalen som är Sveriges största musiktävling går snart av stapeln. Det har väl inte undgått någon att det finns...

God Jul & Gott Nytt År

Diggiloo-året 2023 lider mot sitt slut Ett magiskt år för Diggiloo har nu kommit till ända och vi känner oss...