Tommy Nilsson

Starka texter fyllda med värme och gärna lite melankoliska melodier tillsammans med luftiga produktioner är vad som beskriver Tommy Nilssons signum idag. Tidigt i sin karriär var Tommy frontsångare i rockband som Horizont och Easy Action men valde till slut att satsa på sin solokarriär. Tur var väl det, då han tillsammans med Tone Norum år 1987 fick ett stort genombrott med en av hans idag kändaste låtar – ”Allt som jag känner”. Samma år som duetten släpptes vann han även Rockbjörnen för ”Bästa manliga artist”. Efter 1987 rullade Tommys solokarriär fram i rasande fart och under de kommande åren släppte han hit-låtar som ”En dag”, ”Dina färger var blå” och ”Öppna din dörr” som 1994 blev årets låt på svensktoppen.

Trots att Tommy varit en flitig artist sedan länge så har han också hunnit med att göra flera dubbningar bland annat i SVT’s barnprogram Rorri Racerbil och i den svenska tolkningen av Oliver och gänget där Tommy var rösten till Dodger.

Under det senaste året har Tommy bland annat deltagit i Badrocks 30-års jubileum på slottsruinen i Borgholm tillsammans med Björn Skifs och gänget. Han har även medverkat i ”Så mycket bättre” som spelades in i Burgsvik på Gotland som har sänts på TV under hösten. I sommar hittar ni honom i städer runt om i Sverige då han för första gången turnérar med landets största sommarturné Diggiloo!