Jessica Andersson

Jessica Andersson kastar sig ut i nya utmaningar

Jessica är en älskad artist som åker med Diggiloo för 18:e gången. Hon har hunnit fylla 50 år, ställt upp i Melodifestivalen åtta gånger, gett ut fyra soloalbum, vunnit Let’s Dance, skrivit en viktig bok om sin uppväxt, vunnit pris för musikalroll och uppträtt på landets alla stora scener. Vad gör då någon som gjort det mesta? Ännu mer naturligtvis!

– När jag fyllde 50 bestämde jag mig för att prova nya saker. Att utmana mig själv och kasta mig ut, berättar Jessica.

Från Fame Factory till äventyret Över Atlanten

En av de nya sakerna var att skapa en egen show från början till slut. I ”Jessica Andersson 5.0” summerade hon sin karriär där allt började, på Billingehus i Skövde. Utmaningarna fortsatte med stora prövningar i Över Atlanten.

– När man ser mig i rutan kanske man tror att jag bara tyckte det var jobbigt. Men det var en av mitt livs mest omvälvande upplevelser. Flera veckor utan mobiler, utan kontakt med omvärlden. Efteråt märkte jag att jag aldrig varit så avstressad någonsin. Jag rekommenderar alla att göra en Atlantensegling, skrattar Jessica.

Egna låtar och kanske flygel i en sommarshow

Jessica har länge längtat efter att skapa ny musik. Nu har hon skrivit flera låtar tillsammans med Aleena Gibson och hennes nästa utmaning blir att färdigställa dem och äntligen släppa egen musik. Dessutom utvecklar hon sitt pianospelande – kanske får vi se henne bakom en flygel i sommar?

Orterna, artister, biljetterna – Diggiloo 2024

Läs om alla artister och kolla in turnéplanen!