Väskor och picknick

VAD GÄLLER ANGÅENDE VÄSKOR?

Polismyndigheten har meddelat oss ett totalt väskförbud under Diggiloo, det innefattar alla typer av väskor, oavsett storlek.

Det finns undantag för skötväskor samt väskor som behöver tas med av medicinska skäl, dessa väskor kommer att kontrolleras vid entrén. Du behöver inte ta med något läkarintyg eller recept för din medicin. En plånbok, necessär, eller vad som ryms i en ficka är ok att ta med i fickan.
Vi förstår att det kan krävas lite mer planering än vanligt och att det blir lite bökigt.
Åtgärderna är för att säkerställa en trygg miljö för alla.
Med ett glatt humör och en kreativ inställning hoppas vi att ni får en fantastisk Diggilookväll.

OBS! I Rättvik och Höga Kusten får ej picknick medtagas, och väskförbudet gäller även här!
Läs mer inför ditt besök i Dalhalla här. 

Hur ska jag få med mig min picknick, stol och varma tröja in på området om jag inte får packa det i en väska?

Vi uppmanar alla besökare att i den mån som går endast ta med det mest nödvändiga till Diggiloo i år. Dvs lägg saker i dina fickor, knyt extratröjan runt axlarna, lägg solkrämen & vattenflaskan i barnvagnen, skrindan eller i fickan, ta stolen & filten under armen och bär mat och dryck i händerna när du kommer till entrén.

Vill du t.ex. binda ihop fyra stolar i ett spännband, snöre eller rep och bära över axeln eller hänga vattenflaskan och bananen i ett band runt halsen (som man gör på studenten) så går det också bra, det är bara kreativiteten som stoppar dig.

Om du har en lång väg att gå från t.ex. parkeringen och det är svårt att bära allt i famnen kan du alltid packa ner dina saker i engångspåsar fram till entrén där du behöver tömma dem och bära in dina saker. Innanför entrén kommer det finnas nya påsar att packa ner dina saker i.

Vad får jag ta med in på arenan?

Barnvagn, sulky, skrinda, stol, bord, filt, solkräm, varm tröja, kläder, paraply, picknick, bricka att bära på, matlåda, plastburk, salladsskål och liknande att bära i m.m.
LÄS HÄR VILKA FÖREMÅL DU FÅR TA MED DIG ➔

Vad får jag INTE ta med in på arenan?

Ingen form av väska, glas (med undantag för barnmatsburkar), vassa knivar, fyrverkerier eller andra föremål som kan skada andra får tas med in på arenan. Husdjur får också stanna hemma!
LÄS HÄR VILKA FÖREMÅL DU INTE FÅR TA MED DIG ➔

Vi kan tyvärr inte tillhandahålla någon väskförvaring utanför entrén, så se till att lämna din väska i bilen eller hemma!

VAD GÄLLER FÖR PERSONAL OCH VÄSKOR?

Turnésällskapet, funktionärer, journalister, samt övriga som arbetar under evenemanget omfattas inte av väskförbudet.